Verdens absolut sejeste tv-person

Al Bundy, Tony Soprano og Cosmo Kramer. Se den ultimative 'Top 10' over de mest cool typer, der nogensinde har prydet en tv-skærm

Filmaktuelle Homer Simpson er ifølge Manddag verdens sejeste tv-person. (Illustration: Fox)
Filmaktuelle Homer Simpson er ifølge Manddag verdens sejeste tv-person. (Illustration: Fox)

I sidste uge gennemgik Ekstra Bladets 'drengerøvs-tillæg' Manddag verdens sejeste tv-personer fra 20 til 11.

Denne uge er turen kommet til sidste 10. Se her, hvem der står øverst på sejrsskamlen.

10 - Bear Grylls - 'Ultimativ Overlevelse' - Hvis du er en af dem, der endnu ikke har set ‘Ekstrem Overlevelse’ på Discovery Channel, så er det sandelig med at komme i gang. Konceptet er lige så enkelt, som det er genialt. Bear bliver smidt af i en ørken, på et bjerg eller på en øde ø og skal, kun bevæbnet med en lommekniv og sin snilde, overleve - hvilket som regel betyder noget med at spise rå dyr, drikke sit eget urin og klatre rundt på bjergsider med overhængende fare for at styrte i døden. Det er ganske enkelt godt tv.

BONUS: Bear har sort bælte i karate, har besteget Mount Everest, er eks-SAS-soldat og har krydset Atlanterhavet i en gummibåd.

9 - Sonny Crockett - 'Miami Vice' - Der findes kun én ikke-italiensk mand, som kan bære at gå i hvidt jakkesæt og have bare tæer i skoene, og den mand er Sonny Crockett. Hvis virkelighedens undercover-betjente førte en livsstil som ham, med hvad den kunne trække af hurtige biler, hurtige damer og vilde fester, ville der være tumultagtige tilstande ved Politiskolens optagelsesprøve.

BONUS: I starten af serien kørte Crockett i en Corvette forklædt som en Ferrari Daytona. Ferrari syntes, at det så så sølle ud, at de forærede producerne en Ferrari Testarossa.

8 - Al Bundy - 'Vore Værste År' - At være udbrændt skosælger med en tumpet søn, en datter, der er en spændende kombination af dum og billig, og en kone, der i bedste fald kan kaldes forfærdelig - og stadig være sej, er en præstation, man må bøje sig for.

BONUS: Al Bundy har som bekendt spillet football i high school. Ed O’Neil, som spiller Bundy, var faktisk en habil fodboldspiller og blev draftet af Pittsburgh Steelers i 1969. Han nåede dog aldrig at spille en kamp.

7 - Andy Sipowicz - 'New York Blues' - Hvis Andy Sipowicz fandtes i virkeligheden og boede i Danmark, ville kriminalitetsraten være nær nul, og rydningen af Ungdomshuset ville være foregået i fred og fordragelighed. Når Sipowicz fyrer tretrinsraketten af – dvs. trække irriteret ud i skjorteflippen, stryge overskægget og stirre misbilligende, som kun han kan – bukker selv de mest hærdede forbrydere nemlig under.

BONUS: Andy Sipowicz er den eneste person, der medvirker i samtlige 261 afsnit af ‘New York Blues’.

6 - Cosmo Kramer - 'Seinfeld' - Den skøre nabo er et nærmest obligatorisk element i en komedieserie – Marcy D’Arcy fra ‘Vore Værste år’, Ned Flanders fra ‘Simpsons’ og mange flere. Ingen nabo er dog så skrup-skør som Seinfelds excentriske nabo Kramer, der ikke har et fast job, men til gengæld masser af idéer: F.eks. parfume, der lugter af strand, en coffee table-bog om coffee tables og meget andet. Samtidig er det imponerende at have ophøjet noget så simpelt som at gå ind ad en dør til en kunstart.

BONUS: I pilotafsnittet af ‘Seinfeld’ blev Kramer kaldt Kessler.

5 - Jack Bauer - '24 timer' - Ingen andre tv-personer i verdenshistorien har dræbt, torteret og gennemtævet så mange mennesker – og stadig blevet karakteriseret som en helt – som Jack Bauer. Hvis du vågner om morgenen, er det fordi, Jack Bauer har skånet dit liv. Det er i hvert fald ikke fordi, Jack Bauer også har fået en lur. Den slags pjat har han nemlig ikke brug for.

BONUS: Jack Bauer har ifølge den meget grundige hjemmeside bauercount.com dræbt 185 mennesker på seks sæsoner af ‘24 Timer’. Det er mere end én i timen!

4 - Norm Peterson - 'Sams bar' - Det kan godt være, at alle kender dit navn på Sams Bar i Boston, men ingen er mere kendt end barstolens konge, Norm. Norm udmærker sig ved at tilbringe næsten alle sine vågne timer med en øl i hånden, en barregning, der fylder adskillige ringbind og kølige kommentarer som denne:

Sam: ’How’s life treating you, Norm?’

Norm: ’Like it caught me sleeping with its wife.’

BONUS: George Wendt har spillet Norm Peterson i i alt seks forskellige tv-serier, bl.a. ‘Frasier’ og ‘Simpsons’.

3 - B.A. Baracus - 'A-Team' - I 80’erne, dengang metroseksualitet havde noget at gøre med at dyrke sex i et undergrundstog, var der én mand, der kunne slippe af sted med at gå med smykker. Mange smykker endda. Han kunne også slippe af sted med at have hanekam, en ørering med fjer og gå med smækbukser. Og hvis der var nogen, der syntes, det så fjollet ud, turde de med sikkerhed ikke sige det til B.A. Baracus.

BONUS: Før han blev skuespiller, arbejdede Mr. T som bodyguard for bl.a. Michael Jackson og Muhammed Ali. På hans visitkort stod der: ‘Next to God, there is no greater protector than I’.

2 - Tony Soprano - 'Sopranos' - Popkulturen er fyldt med cool mafiosoer. På trods af en mere end almindeligt tumultarisk hverdag med komplicerede familieforhold, angstanfald, mafiaforretninger, mord og meget andet godt, har Anthony John Soprano Sr. stadig tid og overskud til at være en af de sejeste eksemplarer af racen. Og så ejer han en stripklub, der hedder Bada Bing!

BONUS: 27 af skuespillerne fra filmen ‘Goodfellas’ har også været med i ’Sopranos’ – James Gandolfini (Tony Soprano) er dog ikke med i ‘Goodfellas’.

1 - Homer Simpson - ‘Simpsons’ - Den placering kommer næppe bag på nogen, men der er ingen over og ingen ved siden af Homer J. Simpson. Doven, dum, overvægtig, alkoholisk, voldelig, smålig, en exceptionelt dårlig far – og helt uden sammenligning den fiktive person, de fleste mænd gerne ville dele en kasse pilsnere med. Om ikke andet så for at høre visdomsord som:

’Weaseling out of things is important. It’s what separates us from the animals! Except the weasel.’

BONUS: En gruppe forskere fra universitetshospitalet i Toulouse, Frankrig, mener at have fundet en sammenhæng mellem fedme og evnen til at huske – og har dømt fænomenet Homer Simpson-syndromet.