X Factor-taber blev vinder

Hun blev vejet og fundet for genert i X Factor, men torsdag vandt 16-årige Marie Kanal 5's konkurrence 'Elsk mig i nat'

16-årige Marie er nu klar til at stå på scenen på Gasværket i København sammen med sin medfinalist Joachim uden at være nervøs for publikum. (Foto: Kanal 5)
16-årige Marie er nu klar til at stå på scenen på Gasværket i København sammen med sin medfinalist Joachim uden at være nervøs for publikum. (Foto: Kanal 5)

I X Factor mente dommerne, at hun var for nervøs til at klare sig i konkurrencen. Men efter en hård kamp med nerverne lykkedes det Marie Busk Nedergaard at klare sig helt til tops i en anden konkurrence:

Torsdag vandt hun Kanal 5's syngekonkurrence 'Elsk mig i nat', og kan nu se frem til at spille hovedrollen i en musical på Gasværket i København næste år.

- Det var jo helt ubeskriveligt. Jeg havde aldrig nogensinde i min vildeste drøm forestillet mig, at det kunne ske, siger en glad Marie Busk Nedergaard i telefonen til ekstrabladet.dk.

Ud af X Factor
Sidste år deltog Marie i auditions til 'X Factor', men blev hurtigt siet fra af dommerne. Ikke på grund af hendes sangstemme men fordi hun var alt for nervøs:

- De sagde, at det desværre ikke gik at sende mig videre, forde de ikke troede, jeg kunne klare presset i konkurrencen, siger Marie.

X Factors frygtede dommerpanel tog dog ikke modet helt fra Marie, som på produktionsselskabet Blu's foranledning stillede op til audition på endnu et realityprogram: Kanal 5's 'Elsk mig i nat'.

- Dommerne her sagde også til mig, at jeg skulle arbejde meget med min nervøsitet, for det var en ting, der virkelig kunne stå i vejen for mig, hvis jeg gerne ville videre med at optræde, siger Marie.

Masser af støtte
Dommerne i Elsk mig i nat' så dog potentialet i Marie, som fik lov til at fortsætte i konkurrencen.

Her arbejdede hun hårdt med sin nervøsitet, blandt andet med hjælp fra skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis. Støtten gjorde, at hun til sidst kom helt af med sceneskrækken og kunne vinde konkurrencen.

- Jeg fik en kæmpe chance for at få lært noget og en måde at komme af med nervøsiteten på. Det er jeg så glad for, de har gjort, det har simpelthen bare betydet alt. Hvis jeg ikke havde fået bugt med det, så var jeg aldrig kommet med i liveshowet, siger Marie Busk Nedergaard til ekstrabladet.dk.

Selv om hjælpen fra produktionsholdet har været uvurderlig for Marie, så er hun ikke sikker på, at hun havde klaret sig igennem X Factor, selv hvis hun havde fået samme støtte der:

- Det tror jeg faktisk ikke. Jeg er ikke solist på den måde, det siger mig meget mere at synge og danse og spille skuespil sammen. 'Elsk mig i nat' var et meget mere rigtigt sted for mig at starte, fordi jeg fik lov til at lave de ting, jeg havde lyst til, siger Marie.