Annonce:
Annonce:

90'ernes tv-serier: Beverly Hills, 90210

FLASHBACK: ekstrabladet.dk tager et kig på stjernerne fra 90'ernes mest populære tv-serier. Hvor er de blevet af i dag?

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Det var selve inkarnationen af en skærmsucces fra slutningen af sidste millennium. Det er serien, der indeholdt alt det, som både fascinerer og frastøder med sin forudsigelige blanding af frivole forviklinger, skruppelløse sjovere, tændte teenagere, alkohol, stoffer, sex, eksaminer, musik, fester, fremtidsdrømme, forlorne bryster, blonderet hår og penge. Masser af penge.

Aaron Spellings 'Beverly Hills, 90210' er en af de største tv-succeser i nyere tid, og på trods af sin totale mangel på kontakt med virkeligheden, illustrerede den som intet andet seernes drømme om at blive som Brandon, Kelly, Donna og alle de andre unge mennesker, der over 293 afsnit fra 1990 til 2000 måtte gennemgå den svære tid mellem barn og voksen - på første klasse vel at mærke.

Annonce:

Seriens moralske ærinde var gennemskueligt. Lav dine lektier og få en ordentlig uddannelse, alkohol fører til dydernes forfald, og stoffer er roden til alt ondt. Forbrydelser bliver straffet (hårdt), sex skal baseres på ægte(skabelig) kærlighed, gruppepres er noget snavs, og et godt kram løser mange problemer.

Duksedreng i spritkørsel
Jason Bradford Priestley spillede seriens polerede duksedreng, Brandon. Men ude i virkelighedens Beverly Hills havde han svært ved at tackle berømmelsen. Han kunne ikke holde sig på måtten, og i 1999 måtte han efter en alkoholbaseret trafikulykke overnatte fem dage bag tremmer. Det har dog i store træk kørt på skinner for den blot 168 centimeter høje skuespiller, der har rigtig mange film og serier på samvittigheden siden succesen med 'Beverly'.

Han lod sig ikke afskrække fra bilkørslen, og han har forsøgt sig som racerkører. I 2002 gik det dog igen galt, da den nu 38-årige Jason ramte to mure i Kentucky Speedway i Sparta. Han brækkede ryggen, men er siden kommet sig efter intens genoptræning.

I dag kører han ikke længere race.

Annonce:

Fik ordnet både næse og bryster
Tori Spelling, der spillede Donna, fik aldrig den anerkendelse, hun selv følte, hun var berettiget til. Det er heller ikke let af være producentens datter - og da hun tilmed ikke bar rundt på hverken verdens største skuespiltalent eller åbenlyse skønhed, lugtede det langt væk af nepotisme. Hun har sidenhen heller ikke været voldsomt tynget af vægtige filmroller. Den i dag 34-årige Tori har i år fået sønnen Liam.

Som en lille bonusoplysning, kan vi fortælle, at det ikke kun er Toris bryster, der har været under kniven. Også hendes næse har fået en tur, efter hun angiveligt blev bidt af en papegøje ...

- Jeg følte mig lidt usikker på min næse. Jeg spurgte min mor, om jeg kunne få den ordnet. Hun støttede mig, og det var det, siger hun selv om indgrebet.

Oprøreren arbejdede på håndtagsfabrik
Den oprørske Dylan McKay blev spillet af Luke Perry, der herhjemme kunne få både små og store piger til at tage ekstra godt plads i sofaen, når det blev torsdag.

Heller ikke han er voldsomt høj, men hans 177 centimeter var så godt fordelt, at han en periode var en af verdens mest eftertragtede mænd. Det stod dog ikke skrevet i (film)stjernerne, at Coy Luther Perry III skulle blive en stor star, og han arbejdede faktisk på en fabrik, der lavede dørhåndtag.

Annonce:

Perry har siden medvirket i en række film og serier, og hans karakteristiske hæse hals har gjort ham eftertragtet som stemmelægger. Senest har han medvirket i dramaserien 'Windfall' og 'John from Cincinnati'.

Luke er i dag blevet 42 år gammel, og han har en søn på 10.

Landlig vegetar
Jennie Garth spillede den kønne blondine Kelly. Hun var bestemt ingen indfødt Hollywood-stjerne, men voksede i stedet op på en gård i Illinois som den yngste i en søskendeflok på syv.

Den 35-årige er vegetar, for som hun siger:

- Jeg har aldrig mødt en ko, jeg ikke kunne lide.

Hun har ikke lagt sine landlige interesser fra sig, og i dag har hun en ranch tæt på Santa Barbara i Californien, hvor hun nyder at ride på sine heste og passe sin have. Hun er stadig i dag bedsteveninde med Tiffani Amber-Thiessen.

Den frække femme fatale
Og netop Tiffani, der spillede Valerie Malone, var en af Kellys rivaler. Hun spillede den sexede, farlige og uhyre intrigante brunette, der i serien havde fat i flere mænd, end der kan være i en Premier League-bruttotrup.

Annonce:

Hun gjorde efter 'Beverly Hills, 90210' ikke nogen stor filmkarriere, men det har ikke hindret hende i stadig at være eftertragtet. Således medvirker hun på FHMs 2007-liste over verdens mest sexede kvinder som nummer 29.

Man siger jo, at det er sundt at blande generne godt, og hendes smukke træk nedstammer fra henholdsvis Wales, Grækenland, Tyrkiet og Tyskland.

Hun er desuden helt pjattet med tøj - især lingeri.

- Jeg elsker at shoppe lingeri. Min undertøjsskuffe er formentlig lige så stor som min skuffe med sweat-shirts og jeans. Den er virkelig stor, siger Tiffani, der også afslører, at hun burde være med i Anonyme Shoppere.

Tjek på tøserne
Brian Austin Green spillede David Silver - seriens kiksede svar på Vanilla Ice med overgangstemme og højt hår, der måtte gå så grueligt meget igennem, før han kunne få lov at deflorere den kyske silikonesild, Donna.

Privat havde han dog ingen problemer med kvinderne, og de fleste mænd vil nok misunde den i dag 34-årige skuespiller, der har fået lov at nedlægge nogle af de mest attraktive duller i branchen.

Annonce:

Han boede blandt andet sammen med Tiffani Amber-Thiessen, han var forlovet og fik et barn med Vanessa Marcil (der spillede Gina Kincaid i serien), og han er nu forlovet med Megan Fox, der lige som Marcil også spillede med i tv-serien 'Las Vegas', hvis fremmeste krav til skuespillerne var, at de skulle ligne en million - dollar.

Desuden kærestede han med medspilleren Kathleen Robertson, der spillede Clare Arnold.

Når han ikke hygger sig med sine erobringer, spiller han guitar, trommer og klaver.

Duksedullen var en diva
Shannen Doherty har lige som den narkoplagede musiker hun deler efternavn med ikke haft det helt let. Hun måtte i lange perioder lægge ryg til myriader af 'hadeklubber', der gjorde et stort nummer ud af at markere, hvor latterlig de fandt den unge skuespiller. Brenda var ellers seriens søde pige, men bag kameraet skulle hendes opførsel og divaattituder være et kapitel for sig.

Hun skulle dog have arbejdet med sig selv, og det lykkedes hende da også senere at få en ganske pæn succes med tv-serien 'Charmed' - på dansk 'Heksene fra Warren Manor'.

Annonce:

Privat var hun en periode sammen med Rick Solomon, som især er kendt for at have været 'One Night in Paris', men da sexvideoen blev sendt ud med ham og hotelarvingen, sagde Shannen stop. Det holdt dog kun til 2004, hvor de to igen fandt sammen.

Hun har i øvrigt fire heste og tre hunde ...

Klassens klovn blev kvalitetskontrollant
Spøgefuglen Steve Sanders blev spillet af Ian Andrew Ziering, der også i kulisserne var den sjove fyr. De andre skuespillere har sagt, at det altid var Ian, der skabte den gode stemning mellem optagelserne.

Han har ikke haft nogen stor - men dog hæderlig - filmkarriere siden 'Beverly Hills 90210', men det hindrede ham dog ikke fra i mellemtiden at blive både gift med og skilt fra Playboymodellen Nicki Schieler.

Ian er ikke omgivet af ret mange skandaler, så i stedet kan vi berette, at han i 2004 fik et deltidsarbejde som kvalitetskontrollant for den californiske stats juridiske system - og så medvirkede han i april i år i 'Dancing With The Stars'.

Annonce:

Computernørden
Den ældste af de unge, Gabrielle Carteris, er i dag blevet 46 år, og det er med andre ord ganske lang tid siden, hun gik i high school. Hun spillede den begavede skolebladsredaktør Andrea Zuckerman, der var håbløst forgabt i Brandon, men hvis nørdede ydre altid placerede hende sidst i køen, når der skulle deles søde fyre ud.

Den klejne (155 centimeter høje) Gabrielle, der er af græsk afstamning, har fået to børn - som hun i parentes bemærket har haft fin tid til at passe - da hun ikke har været overrendt af gode roller. Hendes agent har dog skaffet hende nogle stemmeroller i computerspil, og så har hun studeret mime-teknik.

Serien, der kørte over ti år, har haft så mange medvirkende, at det ikke har været muligt at skrive bare halvdelen. Derfor er blot en række af de mest centrale figurer medtaget.

Se en af seriens mest berømte scener her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: