Så meget tjener de danske tv-værter

De danske tv-værter kan hvert år hæve en smæld-fed løncheck for at tone frem i danskernes stuer. Se her hvem der tjener 2,2 mio. om året

Kong Midas - eller Kong Schmeichel om man vil. (Foto: TV3)
Kong Midas - eller Kong Schmeichel om man vil. (Foto: TV3)

Nu kan man måske bedre forstå, at Peter Schmeichel kan holde gejsten oppe igennem mange timers optakt til en Champions League-kamp på TV3, og at Cecilie Frøkjær er frisk som bare pokker på trods af, at arbejdsdagen begynder klokken kvalme om morgenen.

Det er ganske enkelt fordi, at de - sammen med en lang række andre danske tv-værter - nærmest kan mærke kronerne trille ned i lommerne minut for minut.

I dagens udgave af Ekstra Bladet kan man læse, hvor stor en løncheck Jes Dorph-Petersen, Casper Christensen, Hans Pilgaard og co. kan hæve for at besøge de danske stuer med jævne mellemrum.

Og det er spændende læsning, nok især for skatteminister Kristian Jensen, for der er tale om lønninger i den helt tunge ende.

Den tidligere danske fodboldhelt Peter Schmeichel kan årligt hæve 2,2 mio. kr. for at styre TV3-seerne igennem Champions League-kampene og at holde styr på quiz-programmet '1 mod 100'.

Cecilie Frøkjær får det halve, nemlig 1,1 mio. for at være Fru Morgenfrisk på TV 2, mens også Casper Christensen hæver kassen for at stå til rådighed for TV 2. Komikeren kan hæve den nette sum af to mio. kr. årligt.

Reimer Bo og Peter Kær er de mest løntunge DR-værter. De når begge lige nøjagtigt op i millionklassen, men selvom de gik gevaldigt ned i løn, ville det kun være nok til at dække et lille sømhul i den utætte DR-pengekasse.

Se hvor meget Jes Dorph-Petersen, Hans Pilgaard, Mads Vangsø og en række andre danske tv-værter hæver i årsløn i dagens udgave af Ekstra Bladet.