Annonce:
Annonce:

Dumt svin med dybe tanker

- Det er min opgave at rydde ud i den kommunale sang, siger 'Idols'-dommer Thomas Blachman

'Idols'-dommer Thomas Blachman. (Foto: Rikke Milling)
'Idols'-dommer Thomas Blachman. (Foto: Rikke Milling)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv
- Nyder du at spille bøddel?

- Jeg spiller ikke en rolle i 'Idols'. Det er ikke indstuderet, jeg er bare mig selv. En musiker med gammeldags holdninger til professionalisme, disciplin og originalitet, siger pilskaldede Thomas Blachman, der hver tirsdag påkalder sig meget synlig vrede hos deltagerne i TV3's talent-program 'Idols'.

Nogen skal bare ud
Han har noget af have sin synlige selvtilfredshed i. Sådan en slags musikalsk wonderboy med en bachelor-grad i jazz-komposition og - arrangement, studier på Berklee College of Music, fem danske grammy-priser, mere end én finger med i cd'er fra bl.a. Remee, Al Agami og Caroline Henderson, feteret jazz-stjerne og meget mere.

- Men derfor kan du vel godt opføre dig ordentligt som dommer og lade være med en karakteristik som 'røvballe-musik' om et ungt, håbefuldt menneske?

- Hvis folk har lagt et stort arbejde i noget, så er jeg forpligtet til at komme med konstruktiv kritik, men nogle af deltagerne møder bare frem og 'synger' i tre minutter.

- Jeg giver nogle af dem længere, grundige svar, end dem du ser på tv, men det er klart, at det passer stationen fint at fokusere på mine oneliners, der skaber den rigtige stemning. Alle har krav på at vide, hvor de skal hen, og nogen skal bare ud, siger Blachman, der netop har skabt det nye lydbillede til DR1, altså de jingler, du hører ved programoversigter og den slags.

Nej til kommunal sang
- Hvis du ikke kunne noget med musik, var du vel velegnet som motorsagkyndig, altså at være en slags dommer for folk til køreprøve eller censor?

- Sådan kan det måske godt virke, men i virkeligheden er jeg ikke noget dumt svin. Jeg synes bare, mange har sådan en kommunal måde at synge på, og så er det min pligt at sige det. Jeg har afsat 12 arbejdsdage til det her, møder op uden instruktion og siger lige præcis, hvad jeg mener, det kan ingen vel have noget mod.

- Musikere og andre kunstnere har jo altid blandet sig i den offentlige debat, og det er så det, jeg gør på denne måde, samtidig med jeg laver en masse andet, siger design-velklædte Blachman, der ikke skjuler sin respekt for alle dem, der tør stille op:

- Det viser et utrolig gåpåmod, som nok skal hjælpe dem fremover. Det er så min opgave at fortælle nogen af dem, at fremtiden for dem ikke ligger inden for musikken.

Musik med spillefilm
Han har tidligere startet eget pladeselskab, blandet sig i samfundsdebatten med synspunkter om, at vi alle burde arbejde fire dage om ugen og gå i skole den sidste dag, at København burde være foregangs-by udi arkitekturen og meget andet.

- Og når du ikke er dommer, hvad er der så gang i lige nu?

- Jeg laver flere forskellige ting. Når man bliver ældre, zoomer man ligesom ud, får et større perspektiv. Derfor vil jeg gerne have flere ting med, finde et bredere udtryk end musikken. Så lige nu arbejder jeg med en spillefilm, hvor man kan få meget mere med.

- Jeg har valgt et lidt anderledes udgangspunkt, da jeg først laver hele lyd-siden, musikken, dialogen osv., senere skal skuespillere så mime til replikkerne. Jeg tror, en sådan anderledes fremgangsmåde også kan give et andet og mere spændende resultat, end med den 'traditionelle' fremgangsmåde, siger Thomas Blachmann.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: