Hotellet tjekker ud

TV2-serien 'Hotellet' lider ifølge produceren af metaltræthed, og lukker med halverede seertal

Så er det slut - hotellet rives ned.

TV2 besluttede for tre år siden, at man ville skabe en dramaserie i hele 60 afsnit. Og seerne sagde ja tak i starten.

Den første sæson - efteråret 2000 - blev serien fulgt af hele 949.000 danskere, der kiggede på familien Faber og deres udlejningsprojekt på TV2. Men det følgende forår røg man helt ned på 625.000 - stadig med torsdagens bedste sendetid med start annonceret kl. 20.00 og sædvanlig begyndelse sådan en fem-seks minutters reklamer senere.

I efteråret i år flyttede programmet til onsdag, og seertallet er på 635.000 i snit for programmerne, dog ikke medregnet afslutningen i går.

METALTRÆTHED

- 'Hotellet' har bestemt ikke været en markant seer-succes, men heller ikke nogen fiasko. Seertallene har været vigende, og det skyldes måske lidt 'metaltræthed'. Jeg tror, der ligger en grænse på omkring 30 afsnit for de fleste serier. Men det er vigtigt at huske, at et stort og trofast publikum har fulgt serien gennem alle sæsoner, siger Bo Mortensen, der var producent for serien på selskabet Jarowskij og nu er på TV2.

Han tilføjer til 'Nyt fra TV2', at dansk tv's fire store, lange serier - 'Morten Korch', 'Taxa', 'Hotellet' og 'Rejseholdet' - har højnet standarden i både dansk tv-drama og film. Nu skal han i gang med TV2's næste store satsning, 'Forsvar', der snart skal i produktion.

- På 'Forsvar' har vi sikret os et større budget, hvilket giver bedre tid til manuskripterne, 50 pct. mere tid til optagelser og bedre tid til efterarbejde, siger Bo Mortensen.