Møgdag: Fandt guld i mine - og blev smidt ud

ANMELDELSE: Anden sæson af tv-serien 'Gold Rush' er netop gået i gang - og det er drengerøvs-fjernsyn i højeste potens

Familien Hoffman og deres crew er bevæbnet til tænderne i jagten efter guld i Alaska. (Foto: Discovery Channel)
Familien Hoffman og deres crew er bevæbnet til tænderne i jagten efter guld i Alaska. (Foto: Discovery Channel)

TV OVER ARTIKLEN: Sådan bliver showet optaget - og sådan finder man guld i et ton jord

Store mænd, kæmpe maskiner - og guld!

Sådan lyder opskiften til drengerøvs-tv, når det er bedst. Serien 'Gold Rush' er netop begyndt sin anden sæson i Danmark. Og som i 1. sæson følger man familien Hoffman og deres crew, der kæmper for at finde guld i Alaska.

Jeg gør det for mine børn
Udover at være lige så velproduceret og spændende som den populære serie om krabbefiskerne, så er der noget helt særligt ved netop denne familie. De er nemlig bogstaveligt talt på røven og kæmper en kamp foran de rullende kameraer for at finde det guld, der skal redde økonomien i deres familier.

- Jeg graver guld, fordi jeg vil give min familie en fremtid, fortæller Todd Hoffman i et telefoninterview med ekstrabladet.dk. Sammen med sin far, Jack, er han en af hovedpersonerne i tv-serien.

LÆS MERE: Alt om guldgraveri i Alaska

- Jeg har ikke lyst til en fremtid, hvor der kun er gæld, giver han som forklaring på, hvorfor familien har kastet sig ud i den livsfarlige og meget kostbare jagt på guld i Alaska.

Og det er dyrt. Det oplevede seerne i 1. sæson, der sluttede med, at familien havde investeret mere end en million kroner i at grave i området kaldet Porcupine Creek - men de fandt kun guld for blot 100.000.

Smidt ud af konkurrent
2. sæson er heller ikke begyndt videre heldigt for familien. For allerede i første afsnit kunne man se, hvordan konkurrenten Fred Hurt køber rettighederne til at grave guld i netop Porcupine Creek på det tidspunkt, hvor det endelig er lykkedes Todd Hoffman og hans crew at grave sig helt ned til stedet, hvor der burde være mere guld.

- Det er sgu hårdt at se på, erkender Todd Hoffman, der måtte kæmpe for at få sine mænd til ikke at skade Fred Hurt fysisk, da han kom og overtog deres guldmine for næsen af dem.

EKSTRA: Programmets amerikanske hjemmeside

- Men der er ingen grund til at miste håbet, siger Todd til ekstrabladet.dk. Familien har nemlig fundet et nyt sted at grave guld. Og det er kampen for at finde lykken der, som man kan følge her i 2. sæson.

Todd: Send flere penge
På trods af nederlaget til Fred Hurt er familien Hoffman dog ved godt mod. De får nemlig 'lidt penge', som Todd Hoffman diplomatisk udtrykker det, for, at Discovery (der sender programmet/red.), kan lade op mod 35 kameraer følge guldgraveriet.

- Men sig lige til Discovery, at jeg har brug for flere penge, griner Todd Hoffman i telefonen.

- Ellers skal mine venner på Facebook bare boycotte showet i Danmark, indtil Discovery giver mig en ny truck.

Lige en advarsel fra anmelderen her: 'Gold Rush' er stærkt vanedannende TV!

Programmet sendes hver tirsdag aften klokken 21 på Discovery Channel - og for dem, der ikke var med fra begyndelsen, så genudsendes 1. sæson af programmet fra på lørdag klokken 19.