Annonce:
Annonce:

Her er 'Læsø Kalder'-producentens forklaring

Produktionsselskabet bag DR-programmet 'Læsø Kalder', der anklages for manipulation, forklarer her episode for episode, hvorfor de har gjort, som de har gjort

Michelle Hviid (til venstre) der sammen med Lise Rønne er vært på 'Læsø Kalder' er efterfølgende blevet et af programmet skarpeste kritikere. (Foto: Frej Schmedes/DR)
Michelle Hviid (til venstre) der sammen med Lise Rønne er vært på 'Læsø Kalder' er efterfølgende blevet et af programmet skarpeste kritikere. (Foto: Frej Schmedes/DR)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv


Rasende 'Læsø Kalder'-vært venter på undskyldningLøgn på løgn: Medvært i 'Læsø kalder' brød sammen

Lars Seidelin, der er medejer af Koncern TV & Filmproduktion - der har produceret 'Læsø Kalder' for DR - kommer her med sin forklaring på de indtil videre fire anklager om manipulation.

Han fortæller endvidere, at de resterende afsnit er blevet grundigt eftertjekket for at undgå kommende misforståelser.

Den tomme færge:

Kaptajnen på Læsø-færgen bliver i første afsnit spurgt, om han nogen sinde har sejlet med en tom færge. Han svarer 'ja, men kun én gang for 13 år siden'. Efterfølgende klipper man dele af hans svar væk, så det kommer til at virke, som om han ofte sejler med en tom færge.

Annonce:

- Det er et faktum, at færgen ofte er delvist tom. Det har jeg personligt konstateret adskillige gange i forbindelse med optagelserne til det her program. Desuden snakkede vi med en anden kaptajn, der berettede at han havde seljlet med en tom færge inden for de sidste tre måneder. Der er naturligvis tale om en vinkling og måske en skærpelse af den pågældende udtalelse, men faktuelt er der ikke noget at komme efter, siger Lars Seidelin.

Håndsoprækningen:

Ved en håndsoprækning til et folkemøde skal det markeres, hvor mange øboere, der er villige til at huse en fremmed. 15-20 mennesker rækker straks hånden op, men i det færdige program fremstilles det, som om ingen til at begynde med er interesserede.

- I princippet ser jeg ikke noget forkert i, at vi lægger en kunstig pause ind for at illustrere den skepsis, som vi har oplevet på øen forud for folkemødet. Jeg kan dog godt forstå, at nogle synes det virker for stramt - for det er en stramning i forhold til, hvad der reelt foregik. Og fordi nogle har klaget vælger vi at klippe det om, siger Lars Seidelin.

Børnehuset:

I en optagelse i øens børnehus fremstår der meget tomt, og kun en lille håndfuld børn indgår i indslaget, selv om cirka 30 børn legede udenfor på samme tidspunkt.

Annonce:

- Man kan jo ikke illustrere 'at der fødes få børn på øen' med billeder af mange børn. Der er tale om en illustration af noget faktuelt, når vi viser billederne af den halvtomme børnehave og det mener jeg ikke, der er noget galt i, siger Lars Seidelin.

Hestefarmeren:

Den unge hestefarmer Lasse G. Jensen fra Krogbækgaard blev fremstillet som singlefyr til trods for, at han gennem et år har haft en kæreste.

- Så vidt jeg ved, har vi ikke bevidst fremstillet en fyr med kæreste som en singlefyr. Hvis det er sket, er det naturligvis en fejl, siger Lars Seidelin og tilføjer, at Lasse i et interview senere i serien fortæller, at han har en kæreste.

DR-snyd i 'Læsø kalder': De beskrev mig som singleDR-deltager om bolig på Læsø: Der var møgbeskidt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: