Le Gammeltoft: - Jeg sælger ikke ud

Dronningen af den elektroniske undergrund boltrer sig i det ene underholdningsshow efter det andet i ’prime time’, men mener ikke at hun sælger ud

Le Gammeltoft kan godt forstå, at folk gerne vil sætte hende i bås, men hun kan ikke lade være med at afsøge nye sider af sig selv - blandt i 'Vild med dans', hvor hun danser med Frederik Nonnemann. (Foto: Mogens Flindt).
Le Gammeltoft kan godt forstå, at folk gerne vil sætte hende i bås, men hun kan ikke lade være med at afsøge nye sider af sig selv - blandt i 'Vild med dans', hvor hun danser med Frederik Nonnemann. (Foto: Mogens Flindt).

Der var en gang, hvor kun de allermest inkarnerede elskere af elektronisk musik vidste hvem Le Gammeltoft var. Fredag efter fredag sad de klistret til hendes kult-program på P3, ’Unga Bunga!’, hvor hun i hvert program præsenterede lytterne for de nyeste trends på den elektroniske scene.

Le Gammeltoft er imidlertid ikke længere blot stjerne-dj i den musikalske undergrund. Med sin deltagelse i adskillige underholdningsprogrammer i bedste sendetid, er hun nu familien Danmarks kæreste eje.

- Da jeg var yngre, var jeg vildt bange for at blive for kommerciel. Det hele skulle bare være undergrund. Men det er noget fis. Jeg mener sagtens, at man kan favne begge dele, siger 35-årige Le Gammeltoft.

Danse-dj overrasket over sin egen krop

Travl kvinde
For tiden kan hun opleves på hele tre konkurrerende kanaler: DR, TV2 og TV3.

Tænder du for flimmerkassen i aften klokken 20.00, kan du se den blonde pladevender i TV2s populære danseprogram ’Vild med dans’, hvor hun skal ryste bagen sammen med den professionelle danser Frederik Nonnemann.

Samtidig er Le Gammeltoft også med i TV3s madprogram ’Masterchef’, hvor hun debuterede bag komfuret sidste år. Hun er ligeledes med i den nuværende sæson, der for tiden løber over skærmen mandag til torsdag kl. 19.00.

Rasmus Seebach optræder i Vild med dans

På samme kanal bød hun i tirsdags på huse i TV3s udgave af ’Hammerslag’, hvor ejendomsmæglerne er skiftet ud med kendisser.

Og så holder den travle mor til halvandet år gamle Filippa samtidig fast i DR-programmet, hvor det hele begyndte. Hver fredag – mens hun danser rundt i ’Vild med dans’ – vender hun samtidig plader i tre timer fra kl. 21.03 på P3 i ’Unga Bunga!’.

- Jeg har vildt travlt for tiden og falder i søvn på sofaen halv ti hver aften, siger hun, da Ekstra Bladet fanger hende på mobilen i en pause mellem optagelse af aftenens radioprogram og dansetræning.

Laudrup holder godt fast i Claudia Rex

Det hele skal ryste
For at kunne vende plader i radioen og danse i fjernsynet samtidig, må hun optage ’Unga Bunga!’ på forhånd, selv om hun plejer at sende direkte.

- Jeg synes ikke, at det skulle være på de trofaste lytteres bekostning, at jeg skulle være med i ’Vild med dans’, så selvfølgelig skal der være tid til det hele, siger hun.

- Hvad siger du til de lyttere, der mener, at du skulle holde dig til radioen og musikken?

- Jeg bliver ikke dårligere til at vende plader og finde elektronisk musik, fordi jeg også lærer at danse. Jeg kan sagtens lave begge dele. Det handler om at favne bredt, og jeg er ikke bange for at blive kommerciel, siger Le Gammeltoft.

Allan Simonsen: - Jeg vinder på teknikken

- Så du mener ikke, at du sælger ud?

- Overhovedet ikke, men jeg kan sagtens forstå dem, der siger det. Det er jo trygt at vide, at Le hører til i den og den kasse. Men jeg kan ikke bare lave det samme hele tiden. Det er derfor, jeg er freelancer. For at lave en masse forskelligt. Man skal udfordre sig selv. En gang imellem skal man helt derud, hvor det hele virkelig ryster under en, siger hun.

- Du gør det ikke for pengenes skyld?

- Jeg tjener bedre som dj end på de ting her, så nej.

Vild med dans-værtens ekskæreste med i programmet

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.