Annonce:
Annonce:

Mirakel på Læsø: Min psoriasis forsvandt

Den berømte pibemager Anne Julie blev helbredt for sin psoriasis på kun tre uger ved at spise stenalderkost under optagelserne til tv-programmet 'Læsø kalder'

Den 73-årige pibemager Anne Julie står her med sine to kvindelige beboere fra tv-serien 'Læsø kalder', Susanne og Louise, der i tre uger serverede stenalderkost for Anne Julie. Og det førte til, at hendes psoriasis forsvandt.(Foto: Kim Kastrup)
Den 73-årige pibemager Anne Julie står her med sine to kvindelige beboere fra tv-serien 'Læsø kalder', Susanne og Louise, der i tre uger serverede stenalderkost for Anne Julie. Og det førte til, at hendes psoriasis forsvandt.(Foto: Kim Kastrup)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Gennem den sidste uge har der været masser af kritiske historier i forbindelse med DR's tv-serie 'Læsø Kalder'. Men Ekstra Bladet bringer her en lille solstrålehistorie fra den vindblæste ø i Kattegat.

Den berømte pibemager Anne Julie, der under 'Læsø kalder' havde de to kvinder Susanne Randers og Louise Ø. Pedersen indkvarteret i tre uger, blev nemlig helbredt for sin psoriasis på kun tre uger.

 

Læsøs verdensberømte pibedame: Vi vil beholde vores lakridspiber

Både Susanne Randers og Louise Ø. Pedersen havde før opholdet på Læsø spist stenalderkost gennem længere tid. Og de fik overtalt Anne Julie til også at prøve det.

Annonce:

- Det var helt vidunderligt at min psoriasis forsvandt. Begge mine arme var dækket af psoriasis. Men nu er mine arme flotte og friske. Jeg plejer ellers at tage til Israel en måned hvert år for at få bugt med min psoriasis, forklarer Anne Julie til Ekstra Bladet, da vi besøger hende på Læsø og tilføjer:

- Jeg havde også i flere år lidt af gigtsmerter. Men efter et stykke tid med stenalderkost, stod jeg pludselig op en morgen og kunne ikke længere føle gigtsmerterne. Og jeg bliver heller ikke så træt længere, selv om jeg virkelig arbejder mange timer hver dag, forklarer den 73-årige Anne Julie med et stort befriende smil.

Løgn på løgn: Medvært i 'Læsø kalder' brød sammen

Stenalderkost går kort og godt ud på, at man holder sig fra sukker, mel, pasta, ris og kartofler. Man spiser ikke stivelse og kulhydrater. Til gengæld skal man spise masser af proteiner. Så der er frit slag på hylden, når det gælder kød, mælkeprodukter, salater, frugt og nødder.

Her er 'Læsø Kalder'-producentens forklaring

De tre bedste uger i mit liv
Både den 37-årige Susanne Randers og den 33-årige Louise Ø. Pedersen fortæller til Ekstra Bladet, at de har nydt hvert eneste sekund på Læsø hos Anne Julie under tv-serien 'Læsø kalder'.

Annonce:

-Det har været de bedste tre uger i mit liv. Jeg kunne straks mærke helt ind i kroppen, at jeg som menneske passede perfekt sammen med Anne Julie, siger Susanne, og Louise tilføjer:

- Før jeg kom til Læsø, gik jeg meget op i, at alting var perfekt. Men livet på Læsø har lært mig at slappe af. Jeg er ikke længere så kontrolfikseret og er ligeglad med, at der måske er lidt nullermænd rundt omkring i mit hjem. Og det er min mand meget glad for, siger Louise, der til daglig arbejder som mobilfrisør.

De to piger har under deres ophold på Læsø hjulpet Anne Julie med at køre hendes galleri på øen, hvor hun både udstiller sine piber og sine malerier. Og så har de dagligt tilberedt stenalderkost til deres værtinde. Susanne og Louise var også på Læsø for at hjælpe Anne Julie, da hun for nylig fik royalt besøg i sit galleri af selveste prins Henrik.

Annonce:

Et kludetæppe med flere farver
For Anne Julie har de to yngre kvinders ophold i hendes hjem også været ekstremt positivt. Hun har fundet to venner for livet.

- Det har været en kæmpe forfriskning for mig at have de to piger her i mit hjem. Det er smukt, flot og lærerigt, når generationerne mødes på kryds og på tværs, siger Anne Julie og tilføjer på kunstnerisk vis:

- Jeg ser tv-projektet 'Læsø kalder' som et kludetæppe, og jeg har stræbt efter, at min klud blev så smuk, som jeg nu kan lave den. Og så må de andre klude gøre, som de nu synes er bedst. Man kan jo ikke overse alt her i livet. Men når kludene så syes sammen, bliver de til et maleri. Og det kan jo ikke kun være lyserødt. Der er også sorte og brune farver. Men de lyse farver ser man altså bedst på baggrund af de mørke farver. Og sådan synes jeg, at 'Læsø kalder' har været, siger Anne Julie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: