Blachman er stadig i seer-krise

Truslen om at ville smide bukserne fik ikke seerne til at slå over på DR for at se 'Mentor'

Thomas Blachman mangler stadig at overbevise seerne om storheden i sit 'Mentor'-projekt. (Foto: Mogens Flindt).
Thomas Blachman mangler stadig at overbevise seerne om storheden i sit 'Mentor'-projekt. (Foto: Mogens Flindt).

Fredag tromlede TV2's 'Vild med dans' endnu engang hen over Thomas Blachman og 'Mentor' på DR1 og den skaldede tv-personligheds strategi for, at skaffe flere seere må derfor betegnes som en fiasko:

'- Jeg vil ha' 1 mio seere nu, hvad gør vi venner - kom med 1 mio bud? Skal jeg sidde i bar røv i min lædersofa - er det der vi er !?', skrev Blachman i ugens løb på sin Facebook-profil.

Blot 310.000 fulgte 'Mentor', mens 433.000 fulgte med i programmets afgørelse senere på aftenen. En marginal stigning i forhold til sidste uge, hvor 309.000 fulgte Blachman og co.

Blachman vil have en million, overvejer bar røv

Imens så 1.091.000 med, da TV2 blændede op for anden ombæring af sæsonens stensikre seermagnet, 'Vild med dans'. Her fulgte 1.160.000 afgørelsen, da dj'en Le Gammeltoft røg ud.

- Vi har ikke opgivet ævret, men prøver at sætte os realistiske mål. Vi ved godt, at 'mentor' kommer til at fungere som et alternativ til 'Vild med dans', der gør det flot og tillykke med det. DR er stadig stolte af 'Mentor'. For os er det en forpligtelse, at udvikle nye koncepter og vi mener, at programmet har en værdimæssig dybde, man ikke normalt ser i den her type underholdningsprogrammer. Når det er sagt, håber vi naturligvis på, at flere vil kigge med fremover, konstaterer Rasmus Lagedfoged, der er underholdningsredaktør hos DR.

Søndag aften gav DR sæsonpremiere til anden sæson af 'Broen' og her så 818.000 med i den såkaldte 'prime time':

- Vi ville selvfølgelig gerne have flere seere, men vi er tilfredse med tallet. Dem der så med, gav desuden 'Broen II' en god vurdering (4,2 point/red). Seerne er altså glade og det er super dejligt. Man skal desuden se tallet i det lys, at vores seere helst vil følge danske produktioner. Mange opfatter 'Broen' som en svensk produktion, selv om det er et dansk/svensk samarbejde, forklarer dramachef i DR, Piv Bernth.

TV: Blachman om lave seertal: - Danskerne pjækker fra Mentor-timen

Sidste sæson fulgte 704.000 seere i gennemsnit første sæson af 'Broen' der altså nu er avanceret fra en sendetid onsdag aften, til bedste sendetid søndag aften klokken 20.00.