Dovne Robert færdig med kontanthjælp

Robert Nielsen har fået ny energi og forsørger i dag sig selv

'Dovne Robert' forsørger i dag sig selv. (Foto: Linda Johansen).
'Dovne Robert' forsørger i dag sig selv. (Foto: Linda Johansen).

På mandag blænder TV3 op for en ny sæson af Robinson Ekspeditionen, og det bliver blandt andet med Robert Nielsen - alias ’Dovne Robert’ - i en markant hovedrolle.

I 11 år lykkedes det for det arbejdssky element at sno sig i kontanthjælpssystemet, så han fik udbetalt penge, samtidig med at han behændigt undgik, at blive sat i arbejde, aktivering, eller på jobkurser.

Før afgangen til Robinson-prøvelserne i Malaysia, afmeldte 45-årige Robert sin kontanthjælp, og siden har han ikke modtaget offentlige ydelser:

Sensation: Se 'Dovne Robert' arbejde

- Nej, jeg får ikke kontanthjælp længere. Jeg har afmeldt mig, selv om det betyder, at jeg ikke er på særlig god fod med min bankrådgiver. I øjeblikket lever jeg på bankens nåde, men de har sagt god for at holde mig i live året ud. Det er jo dyrt. Vi har regnet ud, at jeg har faste udgifter for 35.000 kroner i den resterende del af 2013, forklarer Robert Nielsen, der dog har faste indtægter i sigte:

- Jeg holder foredrag, og så er jeg blevet frontfigur for et firma, der handler med kosttilskud. Da jeg fandt ud af, at jeg skulle være med i Robinson, tænkte jeg, ’fuck, jeg er i dårlig form’. Jeg mangler energi. Så gik jeg på nettet og fandt et et kosttilskud mod træthed og udmattelse. Efter nogle dage kunne jeg mærke en forandring, og skrev jeg til firmaet, at det virkelig var effektivt, når det kunne virke på sådan en som mig. Direktøren svarede, og nu reklamerer jeg for dem, forklarer Robert Nielsen, der - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - desuden har tjent op til 25.000 kroner for sin deltagelse i Robinson, og der er mere reality-tv på vej:

Eksklusivt Robinson-klip: Se mig, jeg kan lave bål

- Jeg har allerede afsluttet optagelserne til et andet reality-show, der skal vises i 2014. Jeg har ikke tjent penge nok til, at jeg bare kan læne mig tilbage og ikke lave noget. Men nu har jeg jo også fået mere energi, så jeg behøver ikke dovne den længere. Om ikke andet, så må jeg jo søge et almindeligt arbejde, forklarer den tidligere kontanthjælpsmodtager, der dog håber på, at modtage jobtilbud der er ud over det sædvanlige:

 

- Jeg håber at min deltagelse i Robinson Ekspeditionen kaster noget af sig i form af tilbud om at lave tv. Jeg kunne godt tænke mig, at lave et halv-times tv-show, der er en blanding af alvor og satire, og hvor jeg kan dissekere aktuelle begivenheder - lidt ligesom John Stewarts ’The Daily Show’.

TV: Dovne Robert: - Jeg er ikke årets hug

Har det været en velsignelse eller en forbandelse, at blive kendt som ’Dovne Robert’?

- Der findes øgenavne, der er sjovere end ’Dovne Robert’, men overvejende har det været en velsignelse. Mest af alt fordi det har været et kæmpe wake-up call for mig som menneske.

- Jeg kom til at fundere over, hvad fanden jeg egentlig havde gang i, og det har ændret den måde, jeg betragter mig selv på. Hele polemikken har gengivet mig nogle af mine åndelige ambitioner. Jeg vil gerne skrive bøger og få folk til at syntes, jeg er vildt klog. Jeg vil gerne anerkendes som en genial kunster. Men jeg vil ikke være en plattenslager undervejs, kommer det energisk fra manden, der er kendt som ’Dovne Robert’.

Joachim B. Olsen er en af 'Dovne Roberts' skarpeste kritikere. Læs hvad han mener om Robert Nielsens nye liv i dagens trykte udgave af Ekstra Bladet.

Dovne Robert: Jeg vil vise at jeg ikke bare er et dovent svin og en snylter