'Mentor' er nomineret til stor international TV-pris

Thomas Blachman tager til tv-festivalen MIPCOM i Cannes i weekenden for at promovere og præsentere sit tv-koncept 'Mentor

Thomas Blachman tager til TV-festival i Cannes i weekenden for at promovere sit TV-program 'Mentor'.(Foto: Mogens Flindt)
Thomas Blachman tager til TV-festival i Cannes i weekenden for at promovere sit TV-program 'Mentor'.(Foto: Mogens Flindt)

Selv om Thomas Blachmans TV-show 'Mentor' har været inde i en seer-krise, er det blevet opdaget i det store udland. Showet Mentor er nemlig netop blevet nomineret til TV-prisen C21 / FRAPA Format Awards i kategorien "Best Competition Reality Format". Prisen uddeles onsdag den. 9. oktober i Cannes i forbindelse med MIPCOM - den internationale branche-event. Prisen er en anerkendelse af at være et af de mest kreative og interessante TV-shows, der er lanceret de sidste 12 måneder.

Mentor er ifølge en pressemeddelelse udvalgt blandt mere end 100 TV-formater og der har været mere end 8000 stemmer blandt registrerede brugere af C21. Der er nu fem TV-formater tilbage i konkurrencen, og Mentor er et af dem.

En af begrundelserne for, at Mentor er udvalgt er konceptets originalitet, hvor alting bliver vendt op og ned i forhold til andre TV-shows - i Mentor er det nemlig mentorerne, der bliver stemt ud fremfor deltagerne.

 

Glæder mig til at se Elton John blive stemt ud
Konceptet er udviklet af Thomas Blachman, og han udtaler følgende:

- Mentor programmets kerne er en utrolig enkel idé, som nu kun mangler at finde sin ultimative form igennem erfaringsbaseret udbredelse. Jeg tager til Cannes i weekenden i ambitionen om, at vi en dag får set Elton John og Boy George blive stemt ud i UK. Lige nu glæder mig først og fremmest til Mentor i aften på DR1 kl. 20.00 - hvem kommer i finalen?, siger Thomas Blachman.

DRs underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged er naturligvis også glad for nomineringen:

- Vi er rigtig glade for og stolte over nomineringen, som jo er en fornem anerkendelse af Mentor og programmets originale koncept. Vi har fra starten selv følt, at Mentor er et spændende og nyskabende program, og derfor er det naturligvis rart at få det bekræftet gennem et skulderklap som dette fra den internationale tv-verden".

En anden væsentlig nyhed er, at Sony Pictures Entertainment har sikret sig option på Mentor i Sydamerika. Sony har produceret programmer som 'The Voice' og 'Minute to Win It'.