Martin og Saga på amerikansk tv

Den dansk-svenske tv-serie Broen er nu solgt til USA i sin originaludgave. Den skal konkurrere med det amerikanske The Bridge

'Broen' er blevet solgt i sin originaludgave til den amerikanske streamingtjeneste Hulu. (Foto: Jonas Olufson)
'Broen' er blevet solgt i sin originaludgave til den amerikanske streamingtjeneste Hulu. (Foto: Jonas Olufson)

Danske dramaserier nyder stor popularitet i udlandet, og eksporten af dem er eksploderet de seneste år. 'Forbrydelsen', 'Borgen' og 'Broen' er alle sammen solgt til amerikanske genindspilninger.

'Broen 2': Stemningsfuld spænding

Det nye for 'Broens' vedkommende er, at serien for nylig også er blevet solgt i sin originaludgave til den amerikanske streamingtjeneste Hulu.

- Vi er utroligt glade. USA er et meget stort og vigtigt marked. Det er helt utroligt, at der snart er 135 lande, der har købt rettighederne til originalserien, siger Lars Blomgren, som er vicedirektør i produktionsselskabet Filmlance, der producerer Broen, til det svenske Aftonbladet.

Godt betalt
Den amerikanske udgave af Broen 'The Bridge' skal til at optage anden sæson, men det har ikke gjort det lettere at sælge originaludgaven. Tværtimod, fortæller Lars Blomgren, som ikke vil oplyse, hvad rettighederne er solgt for.

Bodnia: Jeg kan græde på kommando

- Forhandlingerne om at vise den svenske serie har været vanskelige, da der allerede er en version på markedet. Amerikanerne vil have eksklusive rettigheder til alt.

Blomgren vil dog gerne fortælle, at fortjenesten har gjort det muligt at satse på nye projekter.