BBC om sms-ændringer: Helt fint med os

Ejeren af formatet bag 'Vild med dans' ser ingen problemer i TV 2s regel-ændringer

TV 2s ændrede regler for sms-stemmerne fik ingen konsekvens for Allan og Sofie, der som sædvanlig gik direkte videre til kvartfinalen. (Foto: Mogens Flindt)
TV 2s ændrede regler for sms-stemmerne fik ingen konsekvens for Allan og Sofie, der som sædvanlig gik direkte videre til kvartfinalen. (Foto: Mogens Flindt)

Selvom TV2 står som afsender, når ’Vild med dans’ løber over skærmen i Danmark, er det i virkeligheden BBC, der har magten. Det er nemlig den britiske medie-mastodont, der har opfundet ’Vild med dans’-formatet.

Derfor er TV2 også i tæt kontakt med BBC hver uge om, hvordan det går i den danske version – og BBC var da også med inde over i forbindelse med beslutningen om, at sms-reglerne skulle ændres i Danmark.

Skandale i Vild med dans: TV 2 vil af med AllanTV 2 om ændringer: Vi laver Vild med dans for kerneseerne

- BBC Worldwide har udstedt licensen til ’Dancing with the Stars’-formatet til TV2. TV2 har besluttet at lave justeringer af sms-koderne og at indføre et loft over antallet af sms’er pr. telefon. Den ændring er tilladt i forhold til betingelserne for formatlicensen, skriver en talsmand for BBC Worldwide i en mail til Ekstra Bladet.

I fredags ændrede TV 2 sms-koderne til de enkelte par og indførte et loft på max fem sms'er pr. telefon.

Det gjorde tv-stationen uden noget forvarsel midt under udsendelsen. Det fik efterfølgende de sociale medier til at koge over med rasende kommentarer fra seerne.

Allans modstandere: Fint nok at de ændrer reglerne

BBC har ikke besvaret alle Ekstra Bladets spørgsmål. Blandt andet hvor tit de tillader, at der bliver ændret i reglerne midt i en sæson, og hvilke ændringer de tidligere har tilladt.

Danske Spil: Allan har fået sværere ved at vindeDanseekspert om SMS-chikane: Falliterklæring for TV2