Annonce:
Annonce:

Trine Dyrholm: Jeg har også mistet en forælder

Som Gro i DRs nye tv-serie 'Arvingerne' mister hun sin mor - den store matriark

Trine Dyrholm i kulissen til 'Arvingerne', som sendes på DR1 fra 1. januar. Foto: Jonas Olufson
Trine Dyrholm i kulissen til 'Arvingerne', som sendes på DR1 fra 1. januar. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

DR Drama lavede et fornuftigt sats, da de hyrede svenske Pernilla August som overordnet instruktør på deres nye søndagsserie 'Arvingerne'. I hvert fald fremhæver flere af de ellers tv-serie-sky skuespillere, at de har sagt 'ja' til at medvirke bl.a. på grund af hende. Hun borger for kvaliteten, og det betyder alt i den 'vægtklasse', bl.a. Trine Dyrholm befinder sig i.

Ny tv-serie på DR tegner fantastisk

- Jeg har ikke medvirket i en tv-serie, siden 'Taxa' i 1997, så når jeg sagde 'ja tak' skyldes det bl.a., at jeg blev kontaktet af Pernilla August. Men selvfølgelig handlede det også om manus og hele den kreative proces, der ville blive på serien, fortæller Trine Dyrholm.

Trine Dyrholm har i de seneste mange år været en særdeles efterspurgt spiller på det danske marked, lige som hun er blevet begunstiget med et utal af store priser.

'Arvingerne' har DR1-premiere 1. januar

Annonce:

- I serien spiller jeg Gro - en af de fire arvinger - som i første afsnit mister vores altdominerende mor. Min figur er meget bundet op på sin mor og bliver derfor meget ramt, da moren pludselig dør. Det tynger også, at jeg aftenen forinden har sagt nogle hårde og temmeligt unuancerede ting til min mor, forklarer Trine Dyrholm, som selv har prøvet at miste en forælder - nemlig sin far.

- Men jeg er jo rundet af fynsk muld, og der er vi ikke så udsvævende som 'min familie' i serien. Og arvedrama var der end ikke tilløb til hos os, smiler hun.

Den 41-årige Dyrholm slår også fast, at det med at tage konfrontationer og sige sandheder til sin mor, nok ikke lige ville ligge til hende i virkeligheden.

- Situationen som sådan er universel og vil nok være kendt af mange, men personligt er jeg nok den konfliktsky type lige der, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: