Annonce:
Annonce:

Arvingerne begejstrer: Udsigt til drama og tragedie

DR's nye søndagsserie bliver kaldt et klassisk drama af flere anmeldere og får fire eller fem stjerner

(Foto: Martin Lehman/DR)
(Foto: Martin Lehman/DR)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Det er ikke kun Ekstra Bladets anmelder, Henrik Queitsch, der er vildt begejstret over Danmarks Radios nye dramaserie 'Arvingerne.'

Langt de fleste anmeldere er yderst positivt indstillede overfor den nye serie, der vises de næste ni søndage. Ekstra Bladets læsere havde tidligt torsdag morgen givet serien fire stjerner.

'Arvingerne' er mange klasser over 'Badehotellet'

Første afsnit vækker i hvert fald begejstring, selvom de fleste anmelderes yndlingskarakter mister livet allerede inden for seriens første 55 minutter.

Kunstneren Veronika i skikkelse af Kirsten Olesen dør af kræft, og dermed er der lagt op til arvestrid mellem hendes fire børn, der har tre forskellige fædre.

Olesen, kendt som Agnes i "Matador", vil dog blive savnet.

- I de kommende uger må vi altså klare os uden hende, og det er rigtig ærgerligt, men der tegner sig heldigvis rigeligt med andre konfrontationer, skriver Jacob Wendt Jensen i BT og giver serien fire stjerner.

Annonce:

Klassisk drama
Jyllands-Posten kvitterer også med fire stjerner:

- Hvem skal arve hvad? Den side af virkeligheden er jo sjældent køn, men forhåbentlig i dette tilfælde underholdende nok til, at søndag aften er reddet foran tossekassen, skriver Henrik Lyding, der kalder "Arvingerne" for et klassisk drama.

Det gør også Henrik Palle i Politiken, der når op på fem hjerter.

- Det er i virkeligheden det rene Shakespeare og dermed klassisk drama med udsigt til tragedie, skriver han og roser Trine Dyrholm, der har rollen som datteren Gro.

Sæbeopera
Jakob Steen Olsen fra Berlingske sammenligner til gengæld "Arvingerne" med "en finere form for sæbeopera, der har mødt Susanne Bier undervejs".

- Det store og spændende spørgsmål er, om "Arvingerne" hen over de næste søndage trækker i retning af det kulørt underholdende med skeletter i skabene over det hele.

Annonce:

- Eller om serien formår at udvikle mere sammensatte, voksne figurer og slå anderledes komplekse strenge an, skriver han og uddeler fire stjerner.

Bedre end badehotellet
Ekstra Bladet giver fem stjerner og mener, at TV2, der har fået lunkne anmeldelser for sin nye satsning "Badehotellet", bør tage ved lære af DR.

- Alt tyder på, at DR har skabt endnu en tv-serie, der vil samle store dele af nationen de næste søndage. Med ambitionerne om ikke bare at ville underholde, men tilmed give os noget at snakke om, lyder det fra Henrik Queitsch.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: