'X Factor'-chok i aften: Blachman hylder almindeligheden

Skaldepanden efterlader sine meddommere med åben mund og polypper, da han stædigt insisterer på, at der er plads til almindeligheder i programmet

Den var der nok ikke mange, der havde set komme. Blachman som fortaler for almindelighed. (Foto: Linda Johansen)
Den var der nok ikke mange, der havde set komme. Blachman som fortaler for almindelighed. (Foto: Linda Johansen)

Det specielle kan ikke blive specielt nok. Det skæve kan ikke blive for skævt. Alt, der lugter en smule af avantgarde, holder! Sådan er mantraet for Thomas Blachman - også når han sætter sig i dommerstolen i 'X Factor'. Men i aften overrasker musikeren alt og alle, når han åbenlyst hylder almindeligheden.

Blachman til tandløse Kaj: - Du er en syngende hest

Det plejer at være Remée og Lina Rafn, der falder for de talenter, der ikke stikker vanvittigt meget ud, mens den skaldede dommer ofte kan få øje på finurligheder og det mere skæve hos de håbefulde sangere.

Fantastisk almindelig
Derfor kommer det også som noget af et chok for musikproduceren og Infernal-sangerinden, at Thomas Blachman i aftenens omgang 'X Factor' i den grad bliver fortaler for at give almindeligheden en chance.

- Lad os høre, om I kan synge, ellers har jeg noget, der skal flyttes i weekenden, siger Blachman, da der kommer tre granvoksne, mørkklædte mænd på scenen.

Speedsnakkeren ser noget skeptisk ud - lige indtil Manband, som trioen kalder sig, begynder at synge.

- Jeg synes, at I er fantastiske, fordi I er så almindelige. Og hvor tit har man lige mulighed for at møde det, siger han begejstret.

- Det er danskhed, når det er bedst, udbryder han begejstret og får Remée og Rafn til at måbe.

Bruger ikke ordet
Det er efterhånden nogle måneder siden, at der blev holdt 'X Factor'-auditions, og Thomas Blachman har i dag mere end svært ved at tro, at han nogensinde har så meget som brugt ordet 'almindelighed'.

- Jeg bruger ellers aldrig ordet almindelighed ... det må være kommet til mig. Jeg har jo snakket om originalitet i lang tid i forbindelse med programmet. Men min ambition er jo at stå op hver morgen og ikke kende mig selv. Jeg har tilladt mig at vågne hver morgen og være frisk og glad og uden hukommelse. Så jeg tillader mig også at skifte alle mulige synspunkter ud, siger han til Ekstra Bladet.

Efter at have tygget lidt på ordet når skaldepanden frem til, at det faktisk slet ikke er noget i vejen med hverken sammensætningen af bogstaverne eller fænomenet 'almindelighed'.

Op til kagebordet
- Det er jo intet galt i almindeligheden. Bare vi alle sammen er løftet op til kagebordet, så vi kan nå et stykke af lykken. Så lad os gøre lykke almindelig. Jeg har som udgangspunkt ikke noget imod almindelighed, bare den ikke bliver ubrugelig, røvsyg og en misforståelse af livets gave. Jeg hylder for fanden almindeligheden i den forstand, at det kunne blive en god almindelighed. Men det er nok en lidt for kompliceret snak, erkender han.

Lina Rafn: Blachman har skræmt Beyoncé væk

Se, om Thomas Blachman får overbevist Lina Rafn og Remée om, at 'X Factor' skal rumme almindeligheden og favne bredt, når DR i aften sender talentshowet klokken 20.