Big Brother: Derfor slukkede vi signalet

Holdet bag overvågnings-showet afslører nu, hvorfor de valgte at lave sort skærm natten til i går

Seerne måtte natten til torsdag undvære 'Big Borther' i cirka tre timer. (Foto: Mogens Flindt)
Seerne måtte natten til torsdag undvære 'Big Borther' i cirka tre timer. (Foto: Mogens Flindt)

'Big Brother'-fans, der havde tænkt sig at følge beboerne i det aflukkede hus natten til torsdag, blev slemt skuffet.

I tre timer slukkede produktionsholdet nemlig for signalet fra huset til stor irritation for seerne.

'Dvs. at hver gang der opstår skænderi, og folk begynder at nævne BB, så må vi altså ikke følge med? Skal vi pudse Operation X på jer????' lyder en kommentar blandt andet på 'Big Borthers' Facebook-side, mens en anden lyder:

'Hvorfor overhovedet stoppe med at filme? Jeg troede, at det hed sig at der var kamera på 24/7???'

Big Brother slukkede signalet i nat

Nu løfter informationschefen fra SBS Discovery Media, der står bag 'Big Brother', så sløret for, hvad der skete i huset i løbet af de tre timer.

- Det hele handler om, at det pressemateriale, der blev uddelt til medierne, inden beboerne blev lukket ind i huset, er blevet lækket til en af beboerne. Der står ikke noget, som er hemmeligt i materialet, men der er profiler af de forskellige beboere. Hvor gamle er de, hvor kommer de fra og så videre. Men der står ikke noget om deres hemmeligheder, fortæller informationschef Jesper Jürgensen til Ekstra Bladet.

Sabina ude af Big Brother efter sort skærm

En del af konceptet bag dette års udgave af 'Big Brother' er, at alle deltagerne har en hemmelighed, som de ikke må afsløre. Og da det kommer frem, at én beboer har set materialet, bliver de andre beboere ifølge Jesper Jürgensen bange for, at deres hemmeligheder er lettere at afsløre.

- Det er måske svært at forestille sig, hvilket pres de er under. De her hemmeligheder har fyldt meget, så da det her kommer frem, opstår der en anspændt situation, fordi én har set det her materiale og andre ikke har, siger han og forklarer, at produktionsholdet valgte at gå ind i huset, og derfor blev signalet fra huset stoppet.

TV: Derfor forlod Sabina Big Brother

- Produktionen vælger at gå ind og sige, at nu sætter vi lige rammen og tager en snak med dem om spillereglerne, og hvordan det hele hænger sammen. Der er ikke nogen, der har fået andre oplysninger om de andre deltagere end andre. Det er et uheldigt sammenfald af nogle forskellige ting, der gør, at de andre får en fornemmelse af, at personen har flere oplysninger end de andre.

- Men hvorfor må seerne ikke se med?

- Når sådan nogle ting sker, går produktionen ind i huset, og så streamer vi ikke fra det. Det har ikke noget med selve programmet at gøre. Det ville være lidt fjollet at streame sådan en snak.

- Hvem er det, der har set det her pressemateriale?

- Det er Sandra.

Sabina forlod Big Brother: Blev lænket til Karsten

- Men tre timer er virkelig lang tid. Hvad er der sket i det tidsrum?

-Det handler om at få dem overbevist om, at alt er som det skal være og at få spillereglerne ridset op. Tre timer lyder måske af meget, men det er nu engang den tid, det tager, at få det hele på plads. Det siger måske lidt om, hvilket pres de er under.

- Var der er stort s kænderi mellem beboerne?

- Der var diskussion mellem deltagerne om, hvad der mon stod i det materiale. Det har naturligvis fyldt noget.

Big Brother-deltager: Jeg knaldede min mors veninde

- På Facebook skrev I: 'Der har været et skænderi på grund af nogle produktionsmæssige misforståelser. Alt er under kontrol, og I vil snart få lov til at kigge med igen.' Var det et stort skænderi?

- Produktionen går ind og forklarer, hvad der er op og ned, og før man får rodet bod på det, går der de tre timer. Det er den tid, det har taget at forklare tingene.

- Hvad er Sabinas rolle i alt det her?

- Hun forlader huset lige inden det sker, og det har ikke noget med hende at gøre, selvom det sker nogenlunde samtidig. Men de to ting har ikke noget med hinanden at gøre.

TV: Så skete det: Første knald i Big Brother

- Konceptet er jo at man følger de her mennesker 24 timer i døgnet - har seerne ikke også ret til at se, hvis produktionsholdet bryder ind?

- Det er der nogen, der vil mene, men når det handler om at få opklaret nogle misforståelser, er det ikke en del af spillet. Det vil være fjollet at vise det som en del af programmet. Vi vælger at trække beboerne væk og få misforståelserne på plads, men det skal ikke fylde i programmet, for det har ikke noget med deres tilstedeværelse derinde at gøre.Sabina valgte i går at forlade 'Big Brother'-huset før tid, men ifølge informationschef Jesper Jürgensen havde det intet med de tre timers sort skærm at gøre. (Foto: SBS Discovery Media/Kanal 5)
Sabina valgte i går at forlade 'Big Brother'-huset før tid, men ifølge informationschef Jesper Jürgensen havde det intet med de tre timers sort skærm at gøre. (Foto: SBS Discovery Media/Kanal 5)
TV: Se de første brusebade i Big Brother