Annonce:
Annonce:

Kirsten Olesen i Arvingerne: Hendes hårdeste rolle

- Lige nu kæmper jeg bare for at få livet til at hænge sammen, siger den 64-årige skuespiller

Kirsten Olesens mand lå på hospice, mens hun spillede den døende Veronika. Foto: Martin Lehmann
Kirsten Olesens mand lå på hospice, mens hun spillede den døende Veronika. Foto: Martin Lehmann
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Jul og nytår er blevet overstået. For Kirsten Olesen var det første højtid uden Ole - første jul alene efter 39 års samliv.

- Det var en meget anderledes jul, siger hun og kigger intenst frem.

- Jeg skal jo lære at være alene, og det tager sin tid.- Jeg kæmper for qat finde en mening med det hele, siger Kirsten Olesen. Foto: Miriam Dalsgaard
- Jeg kæmper for qat finde en mening med det hele, siger Kirsten Olesen. Foto: Miriam Dalsgaard


Trine Dyrholm: Jeg har også mistet en forælder

Musikeren og Ørkensønnen Ole Ousen, døde i april, og selv om man har et godt netværk og en dejlig familie, så tager det sin tid at få sorghatten af.

Arvingerne begejstrer: Udsigt til drama og tragedie

- Hvad drømmer du om lige nu?

- Jeg har slet ingen drømme. Men det skal nu nok komme igen. Lige nu kæmper jeg bare for at få livet til at hænge sammen og finde en mening med det hele.

Dansk James Bond-skurk vil ikke være kendt

Mens optagelserne til første afsnit af ’Arvingerne’ blev optaget og Veronika i Kirsten Olesens skikkelse dør af kræft, gik Kirsten Olesen og passede sin kræftsyge mand, Ole.

Arvingerne: Gryden koger over

Annonce:

- Det var selvfølgelig hårdt. Arbejdet var svært, fordi min private historie fyldte så meget. Det krævede en enorm koncentration og fokusering. Men på grund af den usikre situation på hjemmefronten, blev arbejdet en slags helle. Og når sandheden skal frem, opererede vi ikke med, at Ole skulle dø så hurtigt. Under hele forløbet havde det jo været sådan, at hver gang han gik ned, kom han op igen, så selv om vi vidste, at han skulle dø af sin cancer, så tænkte vi, at det først ville blive om lang tid. Mens vi optog, lå Ole på hospice i tre måneder. Han fik det så godt, at han blev sendt hjem og skulle i genoptræning. Vi var fulde af forhåbninger, men så pludselig gik det stærkt.

Heldigvis havde Ole Ousen sørget for, at der var blevet ordnet en del ting, så Kirsten ikke skulle stå med blandt andet alt det økonomiske efterfølgende.

- Vi havde en hel klassisk arbejdsfordeling, smiler hun.

Men trods det, at hun fik livets afslutning helt ind på kroppen, påvirkede det hende ikke af den grund følelsesmæssigt at spille den døende Veronika - ligesom hun heller ikke her i sin sorgbearbejdelses-periode påvirkes af at spille ’Woyzeck’ på Det Kongelige Teater.

Se den lækre mand i 'Arvingerne': Frue-guf

- Du vælger heller ikke de nemme opgaver?

- Det er arbejde, og det handler ikke om min person. Da jeg sagde ’ja’ til rollen som Veronika, vidste jeg jo ikke, at min mand skulle dø, og da jeg sagde ’ja’ til at medvirke i ’Woyzeck’, som virkelig er et mørkt stykke med ulykke og død, anede jeg jo heller ikke, at jeg ville være i sorg.

Annonce:

- Du har været ansat på Det Kongelige siden ’79, spillet kæmperoller og fået store priser. Hvordan er det så at være mest kendt som Agnes i ’Matador’?

Arvingerne: Ligene vælter op af lasten

- Halvdelen af danskerne går ikke i teater, så de kender mig kun fra tv, og det har jeg det fint med. Oprigtigt talt går jeg ikke op i det med kendthed. Jeg skal bare være kendt nok til at få tilbudt nogle gode roller. Ligesom Jesper Christensen har jeg jo trådt mine ’barnesko’ på de eksperimentelle scener i 70’erne. Derfor har jeg nok den generations tilgang til faget. Jesper og jeg spillede sammen første gang i Henning Carlsens ’Hør var der ikke én, som lo’, og siden denne 70’er-film har vi haft fornøjelse af at arbejde sammen flere gange, men det er længe siden.

Arvingernes Andreas: I lære som testosteronbombe

- Vil du kalde dig selv en kongelig diva?

- Jeg tror, at den sidste diva, dansk teater har fostret, er Ghita Nørby. Og jeg tror, at begrebet forsvinder med hende, erklærer Kirsten Olesen.

Veronikas bombe chokerer alle

- Savner du, at I aldrig fik børn?

Annonce:

- Det var aldrig et behov for os få børn. Det ville have betydet for mange kompromiser. Jeg har jo set det både hos min søster og blandt mine veninder. Skuespilfaget er ubarmhjertigt over for et familieliv med børn. Selv om man arrangerer sig med barnepiger og bedsteforældre, så er det svært med børn, når arbejdstiderne er som vores. Min søster, Karen-Lis Ahrenkiel, der er skuespiller på Aarhus Teater, har fire børn, og hun måtte på et tidspunkt trække stikket og gå hjemme. Ellers hang det ikke sammen. Så vi har såmænd børn nok i familien. Jeg nyder min søsters.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: