Birgitte Nyborg skal tale amerikansk

Endnu én i rækken: HBO har fået øjnene op for den danske dramaserie ’Borgen’ og planlægger at lave en version til det amerikanske marked

'Borgen' bliver formentligt genindspillet i en amerikansk version. Her er det Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen, der spiller hovedrollerne i den danske version. (Foto: Linda Johansen)
'Borgen' bliver formentligt genindspillet i en amerikansk version. Her er det Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen, der spiller hovedrollerne i den danske version. (Foto: Linda Johansen)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Endnu en dansk tv-serie bliver formentligt lavet i en amerikansk version.

Ifølge flere amerikanske medier har tv-kanalen og serie-producenten HBO i samarbejde med BBC Worldwide besluttet at lave en ny version af DRs populære dramaserie ’Borgen’.

Seriens skaber, Adam Price, slår dog fast over for Ekstra Bladet, at det ikke er endeligt bekræftet endnu.

Nu skal de se Krøniken i Brasilien

Alligevel er han naturligvis glad for udlandets store interesse i serien, der handler om den kvindelige politiker Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), der bliver Danmarks første kvindelige statsminister.

- Vi er alle sammen virkelig stolte, lykkelige og taknemmelige for den store opmærksomhed omkring serien, siger han til Ekstra Bladet.

Borgen-skuespiller havnede på Jobcentret

- Vi havde aldrig troet, at serien ville få den bevågenhed og gennemslagskraft i udlandet. Måske ville Sverige og Norge være interesserede, tænkte vi, men vi er superglade for, at den er blevet så godt modtaget så mange steder, siger han og fortæller, at han krydser fingre for, at HBO tager den endelig beslutning om at lave en amerikansk version af serien.

Gør de det, vil ’Borgen’ kunne melde sig ind i samme klub som ’Forbrydelsen’ og ’Broen’, der også er blevet genindspillet i USA.

'Borgen' er langtfra ChristiansborgAdam Price (th.) sammen med resten af 'Borgen'-holdet. (Foto: Linda Johansen)
Adam Price (th.) sammen med resten af 'Borgen'-holdet. (Foto: Linda Johansen)
Selv 'Borgen' gør grin med Brøndby

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+