Annonce:
Annonce:

TV 2 takkede nej til X Factor

Ingen havde spået, at X Factor ville blive en stor succes i Danmark, og faktisk var det mere end svært at få et dansk tv-selskab til at hoppe med på idéen

Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman er indtil videre de eneste stjerner, der er kommet ud af 'X Factor'. (Foto: Jan Sommer)
Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman er indtil videre de eneste stjerner, der er kommet ud af 'X Factor'. (Foto: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv


X Factor: DR købte programmet ingen ville have

Det er en veletableret anekdote i medieverdenen, at TV 2 fik tilbudt ’X Factor’ cirka halvandet år, før DR i slutningen af 2007 slog til, men havde takket pænt nej, da stationen mente, at tiden var løbet fra den slags underholdningskonkurrencer. Det kunne dog ligeså nemt have været DR, der var endt med at afvise seermagneten.

– Det kunne sagtens have været omvendt - altså at DR havde takket nej, og TV 2 var løbet med det. Der var ganske enkelt ingen, der kunne forudse, hvor stort det ville blive. Det er forsimplet at sige, at TV 2 har lavet en fejl, for det kunne sagtens have været, at det ikke havde passet ind i deres planer på det givne tidspunkt. Man kan sagtens forestille sig, at vi havde takket nej. Vi takkede eksempelvis nej til ’Voice’. som TV 2 som bekendt endte med at købe, siger Jan Lagermand Lundme.

TV 2’s tidligere underholdnings- og programdirektør Palle Strøm er ofte blevet udpeget som ’skurken’, der vendte tommelfingeren nedad til Simon Cowells guldæg.

– Det fortaber sig efterhånden lidt i tågerne, og det var jo et format, der svømmede rundt i et godt stykke tid, men faktisk mener jeg, beslutningen blev taget umiddelbart før min tid, siger Palle Strøm, der dog efterfølgende har måttet stå på skud for beslutningen.

Udfordring - Hvor mange 'X Factor'-vindere kan du huske?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: