Annonce:
Annonce:

Ny dansk tv-serie om 'Kongen af Danmark'

Kronprinsens død sparker gang i tv-serie på dk4 i 2016

Jens Frederik Sætter-Lassen er den nye kronprins i 'Kongen af Danmark'. Foto: PR
Jens Frederik Sætter-Lassen er den nye kronprins i 'Kongen af Danmark'. Foto: PR
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

I bedstemors tid var 'Kongen af Danmark' et bolsje. I 2016 vil 'Kongen af Danmark' kunne nydes som tv-serie med et rolle-besætning, der nok skal trække folk til skærmen på dk4.

Handlingen er fiktiv - ikke mindst set i lyset af, at den danske kronprins stadig lever. Men i serien må prins nr. to i arvefølgen træde til, fordi hans bror har kørt for stærkt. Den nye kronsprins spilles ikke ueffent af Jens Frederik Sætter-Lassen (der uden sammenligning i øvrigt ligner en ung kronprins Frederik).

Frederik VII
Det kongehus, vi møder, er grundlagt af Frederik VII. Også her træder fiktionen ind, for han var barnløs. Men det er hans æt, vi møder i det nutidige Danmark.

Som kongen ser vi Søren Spanning, dronningen er Solbjørg Højfeldt, statsministeren er Søren Pilmark, hofmarskallen er Ulf Pilgaard, og prinsessen er Neel Rønholt - bare for lige at nævne nogen.

Den stakkels kronprins, som dør er Morten Hemmingsen, som mange danskere kom til at holde af i 'Badehotellet', hvor han spillede fiskeren Morten.

Ekstra Bladet
Filmens skaber, Jesper Waldvogel Rasmussen, mener også, at han har skrevet Ekstra Bladet - eller i hvert fald en avis, der ligner, ind i sin 24 episoders lange serie. Blandt andet forekommer en cool kvindelig journalist, som Waldvogel mener, ligner bladets eksisterende typer.

De 24 afsnit skal sendes over to sæsoner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: