I aften er Wood Wood-kasketten løs igen

Når 'X Factor' toner frem, er Lina Rafn endnu en gang iført den omdiskuterede cap

Lina satte sin kasket, som hun ville, og det var Wood Wood-bagmanden Karl Oskar ikke tilfreds emd. (Foto: DR)
Lina satte sin kasket, som hun ville, og det var Wood Wood-bagmanden Karl Oskar ikke tilfreds emd. (Foto: DR)


Event & Kultur TV: Ekstra Bladet delte gratis Wood Wood-kasketter ud

'X Factor' har i år fået sin helt egen 'Allan Simonsen' i form af en sort kasket med et logo for tøjfirmaet Wood Wood.

I lighed med den klejne driblekonge fra Vejle - der fuldstændig fjernede fokus fra danseteknik og (selv)højtidelige dansedommere - har Lina Rafns valg af hovedbeklædning i audition-fasen af 'X Factor 2014' overdøvet selv Blachmans rablende talestrøm.

Balladen begyndte med Wood Wood-bagmanden Karl Oskar Olsen, der på Twitter under første afsnit af sangkonkurrencen skrev, at Infernal-sangerinden skulle tage 'hans' kasket af, når hun var på skærmen.

Den usædvanlige henstilling fik de sociale medier til at koge over i undren og en række kendte var hurtige til at reagere med spydige kommentarer.

Wood Wood var ikke meget for at Lina RAfn i fredags havde en af deres kasketter på i 'X Factor', men i 2012 var mærket faktisk også med i showet. (Foto: DR) TV Wood Wood har tidligere været i X FactorWood Woods designer var bestemt ikke glad for at se en af mærkets kasketter i 'X Factor', men kigger man i regnskaberne, kunne selskabet vist godt bruge reklamen. (Foto: DR) TV Nej til gratis reklame: Wood Wood har kæmpeunderskud

En smutter

Men selv om der er gået kasket-kaos i årets 'X Factor'-optakt, har DR ikke tænkt sig at fjerne eller sløre kasketten, der optræder på skærmen igen i aften.

- Det skyldes jo helt lavpraktisk, at det stammer fra de samme optagelser i Aarhus. Optagelserne er allerede i kassen, og vi har ikke overvejet at klippe Lina ud af programmet. Hende er vi meget glade for, siger DR's underholdningschef Rasmus Ladefoged til Ekstra Bladet og tilføjer, at Linas kasket-valg var en smutter.

- Som public service-station er vi faktisk meget opmærksomme på ikke at komme til at lave skjult reklame. Vores programmer skal ikke være fyldt med mærkevarer. I den konkrete situation var vi ikke opmærksomme på kasketten. Det var ikke noget, der fyldte noget for os. Det er jo en flydende overgang mellem logoer og udsmykning og alt muligt andet, og vi vurderede ikke kasketten til at være specielt vigtig.

Lina Rafn iført den voldsomt omdiskuterede kasket. (Foto: DR). TV Lina Rafn: Otte sandheder om mig og Wood WoodLina Rafn har taget en snak med WoodWood-designer Karl Oscar Olsen, der på Twitter fortæller, at alt nu igen er godt. (Foto: DR) TV WoodWood lægger låg på kasket-gate

Vil ikke redigere virkeligheden
I udlandet håndhæver de fleste tv-stationer en langt strengere politik overfor synlige varemærker, end man gør i Danmark. Og det bliver der ikke lavet om på, hvis det står til Rasmus Ladefoged.

- Som medvirkende i programmet kan man ikke møde op i tøj plastret til i firmalogoer, men der er jo også grænser for, hvor meget vi kan begynde at redigere i virkeligheden, og hvis vi begynder at sløre mærker eller tvinger folk til at skifte tøj, så tager det fokus fra det, vi ellers gerne vil bruge vores energi på, siger Rasmus Ladefoged.

Den berømte kasket og de ukendte sangere kan opleves på DR1 i aften klokken 20. Lina Rafn meddeler Ekstra Bladet, at hun ikke har yderligere kommentarer til sagen. Karl Oskar Olsen har ikke svaret på vores henvendelser.

Lina Rafn iført den famøse kasket. (Foto: DR). TV Vild debat efter Linas kasket-gateLina Refn iført den famøse kasket. (Foto: DR). TV Lina efter kasket-klage: Jeg tænkte mig ikke om

0 kommentarer
Vis kommentarer