Ibi kom rystet hjem fra tv-optagelse

Ny sæson af ’Stjernerne på Slottet’ fik Ibi Støving til at tvivle på, om jobbet som tv-vært var det rette for hende

Ibi Støving - det var grænseoverskridende. (Foto: Jakob Jørgensen)
Ibi Støving - det var grænseoverskridende. (Foto: Jakob Jørgensen)

- Nu har jeg gjort det, og jeg gør det aldrig igen.

Så bombastisk lyder udmeldingen fra Ibi Støving, efter at hun er vel hjemme igen fra optagelserne til en ny sæson af 'Stjernerne på Slottet’, som TV2 starter med at sende tirsdag den 19. februar.

Læs også:

Bodnia og Pilgaard i skænderi om Anja Andersen

’Go’morgen Danmark’-værten udgør holdet i denne sæson sammen med håndboldspilleren Joachim Boldsen, revy-dronningen Lisbet Dahl, skuespilleren Janus Nabil Bakrawi og ’Operation X’-dokumentaristen Morten Spiegelhauer, og efter en uge i skønne omgivelser på vinslottet Villa Vistarenni i Toscana, vendte Ibi Støving hjem så rystet og blottet for selvtillid, at hun kraftigt tvivlede på, at jobbet som tv-vært var noget for hende.

Blotlagt uden filter
- Det var voldsomt, ligesom at blive trukket igennem en pløjemark følelsesmæssigt, siger 38-årige Ibi Støving til ekstrabladet.dk.

- Hvad var problemet?

- Det var hårdt at skulle fortælle om mig selv. Jeg har jo ikke skrevet en bog om mit liv, og jeg holder heller ikke foredrag om det. Så det var første gang, jeg blotlagde mig selv for alvor, og der blev ikke lagt filter på. Det var nærmest angst-provokerende.

 

- Til sidst vidste jeg knapt nok, hvem jeg selv var. Jeg var fuldstændig på bar bund de første 14 dage, efter at jeg var kommet hjem. Så fik jeg hjælp til at få samling på mig selv igen. Jeg genfandt min motivation og selvtilliden, og nu elsker jeg igen mit job.

- Var de andre efter dig?

Læs også:

Christiane klar til spændende efterår

- Overhovedet ikke. De var allesammen utroligt venlige, men når man er sammen med nogen, der ikke kender én, har man en tendens til bare at plapre løs, og skeletterne væltede nærmest ud af skabet.

Lavt selvværd
- Det er også det fede ved at tale med ’fremmede’. De kan godt dømme én, men ikke så hårdt som ens familie og venner.

- Var det noget specielt, du fortalte, der slog hårdt?

- Næh, det var det hele. Mine jobs har altid været bundet op, at jeg skulle bevise, at jeg var god nok. Udadtil virker jeg måske som en person med en Helvedes stor selvtillid, men i virkeligheden er mit selvværd meget lavt.

 

- Derfor har jeg måttet begå mange krumspring for at nå til, hvor jeg er i dag. Ikke, at jeg ikke er glad for det, men det vanvittige er, at sådan et program som ’Stjernerne på Slottet’ kunne få mig til at tvivle på, hvad det er, jeg laver.

'Dumme blondiner'
Har du også måttet kæmpe med fordomme mod de ’dumme blondiner’?

Læs også:

Her er de nye Stjerner på slottet

- Nu er jeg jo brunette, hehe, men der har da altid været noget med i Danmark, at hvis man er kvinde og har et rimeligt harmonisk ansigt, så kan man ikke også være charmerende og en lille smule sjov. Så skal du skamme dig. Derfor viser jeg også med vilje en underspillet version af mig selv. Jeg kan li’ ydmyghed, og hvis jeg render rundt og spiller en Satans ka’l, så vil seerne stejle meget hurtigt.

- Det lyder til, at du fik noget ud af turen?

- Er du vild, mand! Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og jeg gør det aldrig igen.