Boldt skulle have været tyskervenlig

Per Pallesen mindes stadig Ballings detaljesans og alt det sjove

- Mine børnebørn ser Matador hver lørdag. Og de kender oven i købet hele serien fra mit bokssæt, fortæller Per Pallesen. (Foto: Jakob Jørgensen).
- Mine børnebørn ser Matador hver lørdag. Og de kender oven i købet hele serien fra mit bokssæt, fortæller Per Pallesen. (Foto: Jakob Jørgensen).
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Egentlig skulle ' Matadors' kvindeglade og svært kække tjener Boldt fra Jernbane-restauranten have været tyskervenlig, men da serien nåede frem til afsnit seks, blev tekstforfatter Lise Nørgaard og instruktør Erik Balling enige om, at den tvivlsomme kollaboratørfornøjelse skulle tilfalde en anden, og det blev så Ingeborgs eksmand, Holger, i skikkelse af John Martinus.

- Det var jeg nu meget glad for, og det gjorde min figur sjovere, smiler Per Pallesen.

I øvrigt var alt, hvad der skete i Korsbæk, særdeles velkendt for den nu 70-årige skuespiller. Per Pallesen er vokset op i Års i Himmerland, og det var en by magen til Korsbæk med et socialt hierarki, med særlinge og gammeljomfruer.

- Det eneste, vi ikke havde, var en oberst Hackel. Ellers kunne jeg genkende resten.

Læs også:

Kurt Ravn: Vemodigt at så mange Matador-kollegaer er døde

- På et tidspunkt var jeg lidt træt af, at Boldt skulle ryge cigaretter hele tiden, men der var ingen kære mor - sådan gjorde en tjener. Og for at gøre det autentisk fik han fat i en gammel cigaretruller fra Skandinavisk Tobakskompagni, som lavede cigaretterne til os. Dengang var cigaretterne nemlig ikke runde, men ovale. Og den skulle ikke bare se rigtig ud, den skulle også ligge rigtigt i mundvigen.

I Per Pallesens optik lever seerne sig helt ind i ' Matador' på grund af detaljerigdommen og identifikationen.

Faktisk har han flere gange oplevet, at folk går så livagtigt ind i serien, at de ser scener, der aldrig har eksisteret.

F. eks. mener mange, at de har set scenen på altanen, hvor overlærer Andersen dør af kulde, efter at Misse Møhge har låst ham ude. Men den scene har aldrig været vist i tv. Det er kun noget, folk forestiller sig.

Læs også: Kurt Ravn tjener stadig på Matador

Helge Kjærulff Schmidt, der spillede overlærer Andersen, blev i øvrigt skrevet ud af serien, fordi han i virkeligheden blev alvorligt syg og døde.

- Under optagelserne kom han fra Frederiksberg Hospital om morgenen og kørte tilbage til sin stue om aftenen.

Han var meget syg, fortæller Pallesen.

Men alle på settet havde det godt med hinanden, og vi var sammen så længe, at vi lærte alle hinandens særheder at kende. Buster Larsen var f. eks. vild med sin hund, og gud nåde og trøste den, der irettesatte lille ' Kvik'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+