'Årgang 0': Christina opgiver sine piger

- Det stak i mit mor-hjerte, siger Christina fra TV 2-programmet 'Årgang 0' efter hun måtte lade to af sine fire børn flytte hjem til deres far

Stephanie og hendes lillesøster Isabella bor nu hos deres far. (Foto: TV 2)
Stephanie og hendes lillesøster Isabella bor nu hos deres far. (Foto: TV 2)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

- Jeg savner min mor!

Sådan siger 10-årige Stephanie, der er kendt til fra TV 2-programmet-'Årgang 0', der hver vinter løber over skærmen.

Den hjerteskærende udtalelse fra den kønne og yderst charmerende mørkhårede pige stammer fra den kommende sæson af 'Årgang 0', der bliver vist fra starten af januar.

Tv-seerne har de seneste ti år kunnet følge Stephanies noget turbulent liv. Og 2010 har ikke været så meget anderledes.

- Pigerne er flyttet hjem til mig, fortæller Christian, der er far til Stephanie og hendes lillesøster Isabella.

Overfaldet på stationen
Indtil nu har pigerne boet hos deres mor, Christina, som har fået to drenge med en ny mand, som hun også er blevet skilt fra. Bruddet mellem Christina og hendes anden mand udviklede sig meget dramatisk, da den kriminelle Martin i 2009 overfaldt sin ekskone for øjnene af deres sønner på Slagelse Station.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-mor: Jeg slap med et blåt øje

Livet som enlig mor til en flok små børn kombineret med en drøm om at uddanne sig til sygeplejerske har været en for stor mundfuld for den 29-årige mor til fire, der i løbet af 2010 altså har måttet give slip på sine piger og lade dem flytte hjem til deres far.

Var nødt til det
- Det har været en svær beslutning. Det stak i mit mor-hjerte. Men jeg har været nødt til at gøre det for børnenes skyld og for selv at blive en bedre mor, siger Christina.

- Jeg var alene med fire børn, og ingen af dem fik den opmærksomhed, de fortjente. Det hele gik op i at hente og bringe, lave mad, bade og putte. Og hvad er det for et liv?, spørger Christina, der nu kun ser sine piger hver 14. dag, mens hun har drengene hos sig hele tiden.

Fantastisk - og hårdt
For Christian har det været en gave at få sine piger hjem til sig.

- Det er fantastisk, men også hårdt. Vores forhold har ændret sig, og de går nu også til mig med deres problemer, hvor det før var Christina, siger Christian, der er single efter endnu et forlist forhold, der kom sønnen Tristan ud af.

Tristan bor med sin mor i lejligheden lige under Christian, Stephanie og Isabella, og på mange måder fungerer de som en storfamilie - men så alligevel ikke.

Spekulerer på pigerne
- Jeg ville ønske, at jeg havde en sparringspartner, jeg kunne tale med, for det kan godt være svært at være enlig far til to piger. Så sidder jeg alene om aftenen og tænker....og guderne skal vide, at jeg spekulere på pigerne dag og nat, siger Christian, der læser HF og drømmer om at blive pædagog.

Da 'Årgang 0' startede, var han på kant med loven og Christian er straffet for bedrageri. I dag udstråler han en ro og er uden tvivl i helt balance med sig selv og færdig med fusk. Derfor er Christina også helt tryg ved at overlade pigerne til deres far.

Tabu i Danmark
- Christian er god. De har det så godt hos ham, siger hun.

- Jeg synes faktisk, at det er sådan lidt et tabu i Danmark, når børn bor hos deres far. Jeg håber virkelig, at Christian kan blive et godt eksempel for andre og måske hjælpe nogen på vej. Det er ikke noget i vejen med at sige, at nu er det fars tur. Han har lige så meget ret til dem som mig, siger Christina, der nyder, at hun ikke er så meget i fokus i programmet mere.

- Det har selvfølgelig ikke være så fedt med al den opmærksomhed efter alt det, der er sket. For vi er ikke den perfekte kernefamilie.....men vi repræsenterer vel også et stykke Danmark, siger Christina, der er flyttet 20 kilometer væk fra pigerne og nu bor sammen med en ny kæreste, der er betjent.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind