'Sommer' begejstrer igen

Dramatikken vendte tilbage til DR's tv-serie 'Sommer'. Ekstra Bladets tv-anmelder er begejstret. Se hvor mange stjerner, der bliver til

Da Adam var med Anna på hospitalet, så alt fint ud med babyen. Men Adam fik alligevel en overraskelse. (Foto: Thomas Marott/DR)
Da Adam var med Anna på hospitalet, så alt fint ud med babyen. Men Adam fik alligevel en overraskelse. (Foto: Thomas Marott/DR)
Sommer, 6. afsnit, 2. sæson, DR1

Ligesom man troede, at ’Sommer’ var ved at blive efterårstrist og kedelig, vendte dramatikken tilbage og dermed også begejstringen for den veldrejede tv-serie.

Endelig var der igen lidt fokus på Adam, storebroren, der trofast har holdt sammen på familien trods svære konflikter med sin far især. Mikael Birkkjær er en fantastisk skuespiller, og han fortjener al den plads, han overhovedet kan få i serien.

Mødte flamme
Den sammenbidte mand med den underspillede facon mødte pludselig en gammel flamme, og man kunne se, han kæmpede med indre oprørte vande ved mødet. At hun er Annas jordemor gør ikke ligefrem sagen nemmere. Gammel kærlighed ruster åbenbart ikke.

Det måtte også Jacob sande, og han opsøgte Mille, der jo også bare har gået og ventet på ham. Og Sophia fik blomster af sin polske ven, mens Christian troede, de var fra ham. Han kunne bare ikke huske, han havde købt dem.

Det var en rørende scene, og Jesper Langberg behøver blot få sekunder på skærmen til at gøre et uudsletteligt indtryk.

At tage den store beslutning at vælge den anden, hvad det så end bringer af både lykke og ulykke, var omdrejningspunktet for søndagens afsnit af ’Sommer’. Og det er altså top-skuespillet plus de dybder, der raffineret nås, der er med til at gøre ’Sommer’ til virkelig vægtig underholdning.