EyeQ-Trine i Melodi Grand Prix

De kendte og de helt unge dominerer feltet i årets sangskriverkonkurrence

Den tidligere Grand Prix-vinder og EyeQ-medlem, Trine Jepsen stiller op med sangen 'Grib mig' sammen med Christian Bach. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
Den tidligere Grand Prix-vinder og EyeQ-medlem, Trine Jepsen stiller op med sangen 'Grib mig' sammen med Christian Bach. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)
TV-BYEN (ekstrabladet.dk): Når det danske Melodi Grand Prix den 11. februar løber af stablen i Gigantium i Aalborg, er det som sædvanlig med både veteranerne, debutanterne og en tidligere 'Stjerne for en aften'-deltager i feltet.

Blandt solisterne deltager Trine Jepsen, som i 1999 vandt det danske Grand Prix sammen med Michael Teschl og senere var en del af pige-kvartetten EyeQ. I Aalborg stiller hun igen op som den ene halvdel af en duo. Den anden halvdel udgøres af Christian Bach. De to blev ført sammen af sangskriver Carsten Skov for blot få dage siden.

Veteranerne
Ophavsmændene til Jakob Sveistrups vindersang fra sidste år er også blandt bidragsyderne til dette års Melodi Grand Prix. Jacob Launbjerg og Andreas Mørck er gået i samarbejde med endnu en vinder, nemlig Søren Poppe. Søren Poppe skal selv synge duetten 'En som dig' sammen med nummer to fra den store Stjerne for en aften-finale, Lene Matthiesen Nørrelykke.

- Det er en helt anderledes type sang i år. Det giver sig selv, når vi skriver sammen med Søren Poppe, men vi er lige så entusiastiske omkring det i år som sidste år, siger Andreas Mørck til ekstrabladet.dk.

En anden veteran i dansk Melodi Grand Prix, Helge Engelbrecht kan i år fejre sit 10-års jubilæum. Sammen med gruppen Neighbours skal han revancere andenpladsen fra 2002 og tredjepladsen fra 2004 med sangen 'Je ne regrette rien', der i følge bandet selv er en up-tempo sang.

- Vi har sangen i år, spår Dennis Pedersen fra Neighbours.

De unge
Endelig har Niels Drevsholt også sendt et bidrag ind. Sceneoptrædenen overlader han til den absolut yngste blandt solisterne, 17-årige Sidsel Ben Semmane, der til dagligt går i 2.g. på Århus Katedralskole.

Niels Drevsholt opdagede Sidsel Ben Semmane, da hun sang til en konfirmation for seks-syv år siden.

- Det kan ikke forklares. Hun er blændende, siger han om den unge solist, der efter eget udsagn klarer hele musik-spektret.

Selv er hun ikke spor nervøs for de høje forventninger og for at optræde foran en million tv-seere den 11. februar.

- Jeg trykker den bare af, siger Sidsel.

Kamp til stregen får hun af den næstyngste deltager, 19-årige Danni Elmo, der optræder med sangen '2 in 1'.

Sangen skrev Danni til sin kæreste på hendes fødselsdag for nøjagtigt et år siden.

- Hun er stolt af, at den er kommet med i Melodi Grand Prix, fortæller Danni, der får støtte af kæresten, når det hele går løs i Gigantium om to måneder.

Sangskriverkonkurrencen afgøres af telefon- og sms-stemmer. Vinderen går videre til det Europæiske Melodi Grand Prix i Athen, hvor Danmark har direkte adgang til finalen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde