Fra 'Åndernes Magt' til programchef på TV 2

TV 2 går på hugst hos konkurrenten og henter ny programchef

Thomas Breinholt går nu tilbage til TV 2. (Foto: TV 2)
Thomas Breinholt går nu tilbage til TV 2. (Foto: TV 2)

TV 2's programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, henter ny programchef til hovedkanalen.

Det er Thomas Breinholt, der nu skifter titlen som dokumentarredaktør på DR ud med stillingen som programchef hos konkurrenen på Kvægtorvet i Odense. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Tv-clairvoyant tiltalt for drabsforsøg: Femårig datter hjerneskadet for livet

Thomas Breinholt er dog ikke ukendt med tv-stationen, for han har tidligere været ansat på TV 2, hvor han bl.a. har udviklet programmer som 'Åndernes Magt', 'Operation X', 'Den sorte box' og 'Zulu Djævleræs'.

- Thomas Breinholt er en af branchens mest kreative tv-folk og har stået bag et væld af originale dansk-udviklede programidéer. Seerne efterspørger netop disse typer programmer som modvægt til de internationale formater, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Thomas Breinholt, der tiltræder 1. december 2013, er mest kendt i offentligheden for at være vært på serien 'Åndernes Magt', der blev vist første gang på TV 2 Zulu i efteråret 2000 og var en af kanalens største succeser.

TV 2's nuværende programchef, Sune Roland, bliver pr. 1. oktober øverste ansvarlige for TV 2 Networks, hvor han er kanalchef for nichekanalerne TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 FILM og TV 2 Fri.