Højtbetalte DR-værter tjener kassen på bijob

Vejr-værten Jesper Theilgaard fører i antal, men også Ask Rostrup, Kim Bildsøe og Steffen Kretz er godt med

DR-ansatte har travlt i fritiden for at tjene til huslejen. Jesper Theilgaard, Steffen Kretz, Ask Rostrup og Kim Bildsøe Lassen. (Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto, Niels Hougaard/Polfoto, Linda Johansen, Thomas Sjørup)
DR-ansatte har travlt i fritiden for at tjene til huslejen. Jesper Theilgaard, Steffen Kretz, Ask Rostrup og Kim Bildsøe Lassen. (Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto, Niels Hougaard/Polfoto, Linda Johansen, Thomas Sjørup)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Media Watch offentliggjorde forleden en artikel om DR-værternes mange bijob. Dokumentationen er DRs egen officielle liste over de ansattes ihærdige bestræbelser på at slæbe sammen til huslejen.

Den lange liste kunne tyde på, at der i det kommende medieforlig skal sættes en større pulje af til lønforhøjelser for de stakkels DR-værter, for mængden af bijob får én til at tro, at de må arbejde i døgndrift for at få privatøkonomien til at hænge sammen.

Kim Bildsøe truet af Irans præsident

En beskeden rundspørge hos flere eksperter viser dog, at gennemsnitslønnen ligger på ca. 100.000 kr. pr. måned for værterne. Det vil sige, at nogen får over, mens andre får mindre. Den anslås fra pålidelige kilder, at en vært som Kåre Quist får ca 80.000 kr pr måned, mens en anden vært som Kim Bildsøe Lassen kan hive 110.000 månedlige kroner ud af den statsbetalte DR-kasse.

Bildsøe Lassen køber penthouse

Listen indeholder navnene på knapt 40 DR-ansatte - heraf er en stor del tv-værter.

Den største stakkel, hvad DR-løn angår, må være vejrværten Jesper Theilgaard. Manden har listet for 24 bijob, som dækker alt fra Herlev Menighedsråd over Landbrugets Seniorklub til Albertslund Kommune. Man må være svært discountlønnet for at have brug for så mange bijob.

Kretz sælger villa med million-afslag

Kim Bildsøe er til gengæld tegnet for tre bijob - blandt andet er han på lønningslisten hos en af dansk og udenlandsk erhverslivs helt store kanoner, PricewaterhouseCoopers. Et job, der umiddelbart ser ganske lønsomt ud.

Kollegaen i den lønmæssigt tunge ende, Steffen Kretz, har otte bijob og tjener blandt andet penge hos Handelsbanken og Hjemmeværnet.

Den politiske journalist, Ask Rostrup bijobber for Socialdemokraterne, Vejle Kommune og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Clement hiver 12.500 i timen

Clement Kjersgaard har 11 ekstra job. F.eks. Krigsvidenskabeligt Selskab, Folketingets EU-Oplysning og Region Nordjylland.

Emil Nielsen (Store Nørd) har syv job, hvoraf Legoland og Fårup Sommerland stråler pænt i midten.

Tilsvarende har kollegaen Jacob Riising to job, og det er hos Legoland og Tivoli Friheden

Jesper Theilgaard: Jeg elsker at sidde på Samsø med en bog og et glas hvidvin

DRs kriminalredaktør Claus Buhr har tre jobs, hvoraf det ene er Retten i Horsens.

Søren Ryge har lige som Kjersgaard også 11 job uden for DR. Ud over Politiken og Gyldendal arbejder han bl.a. for Sdr. Omme Kro.

Begrebet 'privat firma' angiver rigtigt mange at bruge tid på, men der dukker også sjove bijob op: F.eks. Institut for Erkendelse, medier og filosofi eller Fredensborg Vinterstue og Larsen Museet.

DR-journalister spåede om nytårstale de havde læst

De ansattes bijob skal godkendes af ledelsen i DR, og det store hus har internt sat en øvre grænse for indtjening på 300.000 kr. DR's Etik-chef, Inger Bach siger til Media Watch, at det er for, at man skal kunne se forskel på den primære og sekundære indtægtskilde.

Der imod er der ingen oplysningspligt om de enkelte honorarer, men tidligere har det været fremme, at et ordstyrerjob på et par timer typisk ligger mellem 15-20.000 kr, mens et heldagsjob typisk honoreres med 30-40.000 kr.

Inger Bach erkender, at det langt fra er alle journalisternes bijob, der optræder på listen. F.eks. findes Kåre Quist ikke på listen, men hun fastslår, at der ikke er noget at komme efter, fordi det bare er dejligt, at DR's journalister er så efterspurgte.

Ekstra Bladet forsøger fortsat, at få en kommentar fra fungerende generaldirekør, Martin Præstegaard.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+