Annonce:
Annonce:

Så gik den ikke længere: Simon og Mie fra ’Gift ved første blik’ er blevet skilt

Det sidste par i DRs TV-eksperiment har givet op og er gået fra hinanden

Nu er det sidste par i Gift med første blik blevet skilt. Foto: DR
Nu er det sidste par i Gift med første blik blevet skilt. Foto: DR
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Imens DR så småt er gået i gang med at finde nye deltagere til en ny omgang ’Gift ved første blik’, har det sidste par, der var tilbage efter første sæson, valgt at gå hver til sit.

- Vi er selvfølgelig meget kede af, at det ikke lykkedes for os at blive sammen. Og vi har virkelig kæmpet for det. Men vi må bare erkende, at vi ikke kan få det til at fungere, siger Mie Sørensen.

Parret har valgt at mødes med Ekstra Bladet sammen for at få nyheden om deres skilsmisse ud i offentligheden på en ordentlig måde.

- Vi vil ikke have, at den ene skal blive ringet op og konfronteret med noget, som den anden har sagt. Vi holder jo meget af hinanden og har været igennem så meget sammen indtil nu. Så selvfølgelig gør vi også dette sammen. Vi passer på hinanden, siger Simon Kjærsgaard Andersen.

Annonce:

Skilt på nettet
Det var efter nytår, at det for alvor begyndte at gå galt for TV-parret. Men det var først i midten af februar, at Mie flyttede ud af Simons lejlighed. Efter at have været sammen nærmest uafbrudt i ni måneder. De lod sig skille i starten af marts.

- Vi havde en aften, hvor vi satte os ned og talte alt igennem. Det var helt stille og roligt, og vi var begge afklaret med, at dette er den eneste løsning. I dag er det jo ret nemt at blive skilt på nettet. Det kostede 900 – et beløb som vi delte, siger Simon og tilføjer:

- ’Gå fra hinanden-mæssigt’ har vi gjort det på en meget fin måde, synes jeg.

Mie er enig og tilføjer:

- Og det er jo ingens skyld. Der var bare nogle områder, hvor vi slet ikke passede sammen. Og vi kunne bare ikke rykke os mere. Vi gik begge to meget langt i forhold til at ændre os for den anden. Men det kan også blive for meget, siger Mie og tilføjer:

- Men jeg synes, da det er hårdt at skulle flytte tilbage i min gamle lejlighed. Og vide at vores liv sammen er slut. Det var jo ikke meningen med det hele.

Annonce:

Masser af frustrationer
Under optagelserne af ’Gift ved første blik’ flyttede parret sammen i Simons lejlighed på Frederiksberg, og der blev de også boende efter kameraholdet overlod dem til at få en hverdag til at fungere som ægtefolk. Fra starten var et af parrets største udfordringer Simons behov for orden og Mies mangel på samme.

- Det handler selvfølgelig ikke kun om rod. Men jeg er et meget distræt menneske. Og jeg ser simpelthen ikke, hvis en skabslåge står åben, eller der ligger en t-shirt smidt på en stol. Og det generer mig heller ikke. Men for Simon er det helt anderledes.

- Ja. Det generer mig grænseløst. Så frustrationerne byggede sig bare op og blev til et virkelig stort irritationsmoment i hverdagen. Jeg følte lidt, at jeg altid ryddede op i to menneskers liv, siger Simon.

Annonce:

- Problemet var, at han nok havde sagt det samme så mange gange, at han til sidst begyndte at holde tingene inde i stedet for at sige dem. Så han blev mere og mere frustreret og mistede samtidig mere og mere for mig. Og jeg kunne ikke forstå, at han ikke var mere nærværende og kærlig, når vi endelig var sammen. For han brugte også rigtig meget tid på at træne. Og til sidst kunne jeg slet ikke mærke ham mere, siger Mie.

- Jeg tror simpelthen ikke, jeg kan forstå, at man kan være så distræt. At man kan lave en aftale om morgenen, og så ringe op på mødetidspunktet for lige at høre, hvor det var, man skulle mødes. Eller man kan være ved at blive kørt over, fordi man går i sine egne tanker. Jeg siger ikke, der er noget galt med at være sådan. Men min hjerne begriber det simpelthen ikke, lyder det fra Simon.

- Og når et forhold kun er ni måneder nyt, selvom det føles som om, vi har været sammen meget længere. Så går det jo ikke, at man går rundt og er konstant små irriterede på hinanden. Der skulle man helst stadigvæk svæve på bare en lille sky, siger Mie og fortsætter:

Annonce:

- Jeg har aldrig kæmpet så meget for et forhold før. For eksperterne sagde jo. At bare man kæmper, så skal det nok lykkes. Men jeg tror måske, vi kæmpede lidt for længe og lidt for hårdt.

- Hvad mener du?

- Jeg skulle have holdt lidt mere fast i mig selv. Og ikke have ja-hatten så meget på, som jeg har haft. Jeg mistede lidt mig selv, fordi jeg så gerne ville passe ind i nogle rammer andre havde sat, siger Mie.

- Hvad siger du til det, Simon?

- Jeg skulle helt klart have været bedre til at sige tingene i stedet for bare at blive mere og mere sur indeni. Så vi havde fået snakken i stedet for. Og vi burde måske have set noget før, at vi bare ikke passer sammen. Men jeg tror også vi har været lidt påvirkede af, at vi jo var en del af et eksperiment, der helst skulle lykkes. Folk har jo været med os hele vejen. Har mødt os på gaden og sagt. ’Ih hvor er I søde. Hvor er det dejligt, at I er sammen’, osv. Så vi har nok også følt, at vi skulle leve op til det, siger Simon.

- Fortryder I, at I har været med?

Annonce:

Simon: - Nej slet ikke. Det har været den vildeste oplevelse, og jeg har udfordret mig selv på så mange punkter. Og jeg har lært meget om, hvad jeg skal tage med ind i det næste forhold. Blandt andet at jeg skal være mere nærværende og bedre til at vise mine følelser. Og jeg er sikker på, at der er en derude, der passer til mig og mit ordensgen.

- Hvad siger du Mie?

- Nej. Jeg ville ikke have været oplevelsen foruden. Og vi har jo også haft det super fedt sammen på mange måder. Så det har været en kæmpe oplevelse. Jeg har lært, at jeg skal finde en, der har den samme brug for nærvær, og de samme prioriteringer i et forhold, som mig. Og han findes helt sikkert også.

Mie håber meget på, at hende og Simon en dag kan blive venner. Men heller ikke her har de helt samme principper.

- Jeg er venner med de fleste af mine ekskærester i dag. Og jeg synes, vi har haft en så unik oplevelse sammen, at jeg ville være ked af helt at miste Simon. Selvfølgelig skal der gå noget tid, før det kan lade sig gøre. Men jeg håber da, der kommer en dag, hvor vi kan udvikle et venskab, lyder det fra Mie.

Annonce:

- Altså jeg taler ikke med en eneste af mine ekskærester og har altid synes, det var akavet at bevare kontakt. Men altså, vi er jo ikke uvenner, så jeg udelukker det ikke, siger Simon.

- Hvad synes I om, at der skal køre en ny sæson af ’Gift ved første blik’?

- Altså. Jeg tror på konceptet. Og er sikker på, at der sagtens komme noget godt ud af det. Der er ingen tvivl om, at nogle mennesker godt kan have svært ved at møde en kæreste i byen eller på netdating. På denne måde får man chancen for at møde en, man normalt ikke ville møde – og i en helt anden sammenhæng, siger Simon.

Annonce:

- Jeg synes man skal tænke sig rigtig godt om. Og man skal som deltager være klar på at kaste sig helhjertet ud i kærligheden og kæmpe for den. Men det er meget vigtigt, at man er ærlig undervejs og får afstemt forventninger. Så man oplever et tillidsbånd fra starten. Vi følte helt fra begyndelsen, at vi havde hinandens ryg – og det har vi haft gennem det hele. Og så er det måske en god ide at tage familier og venner med på råd, når parrene skal sættes sammen, siger Mie.

- Så var vi aldrig blevet matchet, tilføjer Simon.

- Det har du sgu nok ret i, afslutter Mie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: