Det vidste du ikke om Robinson

Fem ting du måske ikke vidste om 'Robinson Ekspeditionen'

Der bliver en gang imellem optaget helt nye scener - kun med tv-værten. (Foto: TV3)
Der bliver en gang imellem optaget helt nye scener - kun med tv-værten. (Foto: TV3)

1. Deltagerne er på øde øer, men der er både kameramænd, en lydmand, og en reporter omkring dem hele tiden.

2. Produktionsholdet har ikke forbud mod at tale med deltagerne, hvis de ser en grund til det.

Den tidligere forsvarsklippe bruger sin fodboldbaggrund som 'Robinson'-vært. (Foto: TV3) TV Benhård Robinson-vært: Arbejder kun når kameraet ruller

3. Til personlig hygiejne har deltagerne kun ret til linser, hygiejnebind og medicin.

- Det er grænseoverskridende for mange unge kvinder ikke at kunne skrabe sig. Men for mange er det mest grænseoverskridende i virkeligheden - mere end behåring - ikke at kunne børste tænder. Denne her fornemmelse af, at man bare stinker ud af munden hele tiden. Og der er ingen af dem, der lugter forfærdeligt godt efter få dage, for de bader sig i saltvand. Men det er en af mange ting, der er en del af pakken ved eventyret, siger Jakob Kjeldberg.

4. Tv-værten har ikke et manuskript og improviserer meget. Under konkurrencer og ø-råd har han dog en redaktør i sin øresnegl.

- Vi en idé om, hvad der er interessant, men hvad der så sker, det ved vi ikke. Nogle gange står jeg og er ved at knække sammen af grin - som i mandags med skorstensfejeren, der blev ved med at falde ned af bommen. Det havde jeg ikke lige set komme. For selvfølgelig har man god balance, når man er skorstensfejer, siger Jakob Kjeldberg.

5. Hvert år står Jakob Kjeldberg og laver efteroptagelser på en tom strand eller foran en kameramand i ø-rådet.

- Der kan ske det i et ø-råd, at jeg siger ’Du er ude af Robinson’, og så er der en fugl ovre bagved, der lige skriger, og så laver vi det, der hedder en pick up bagefter. Men handlingen og indholdet laver vi selvfølgelig ikke om på.

- Sprøjter du så skjorten til, så du sveder præcis lige så meget, som da den første optagelse blev lavet?

- I mine første år var der en stylist, som kiggede på, om skjorten var lige så våd, eller håret strittede i den rigtige retning, men nu er jeg ligeglad med, om skjorten sidder rigtigt, eller om bæltet er knappet i det samme hul, siger Jakob Kjeldberg.

Handlingen bliver aldrig ændret, men deltagerne kan blive bedt om at tage scener om, hvor de går på stranden mod en dyst, hvis de ikke går tæt nok. (Foto: TV3)
Handlingen bliver aldrig ændret, men deltagerne kan blive bedt om at tage scener om, hvor de går på stranden mod en dyst, hvis de ikke går tæt nok. (Foto: TV3)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer