Annonce:
Annonce:

Clairvoyante opklarer mord: Jeg kunne mærke hun blev kvalt

Jasper Søgård er med i tv-programmet 'Fornemmelse for mord', hvor han med sine evner forsøger at finde frem til Vivi Inger Kristiansens morder

Jasper Søgård bruger sine evner som clairvoyant til at komme tættere på en opklaring af Vivi Inger Kristiansens mordgåde. (Foto: Jakob Jørgensen)
Jasper Søgård bruger sine evner som clairvoyant til at komme tættere på en opklaring af Vivi Inger Kristiansens mordgåde. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Hvem kan være bedre at spørge til råds i uopklarede mordsager, end folk der har kontakt til den anden side?

Lige præcis den tanke er omdrejningspunktet i Kanal5's nye krimiprogram, 'Fornemmelse for mord', hvor en række uopklarede, danske mord bliver genåbnet af den erfarne vært Thomas Mygind.

Med sig har han til hver mordsag to clairvoyante, som skal forsøge at komme opklaringen af mordet nærmere ved blandt andet at tale med de afdøde og på den måde få nye oplysninger frem i sagerne, som så bliver videregivet til politiet.

- Vi spurgte politiet om de kunne holde os opdateret på, hvad der sker fremover i sagerne, men det kunne de ikke. Sådan arbejder de slet ikke. Så vi holder øje fra sidelinjen og håber, at de kan bruge de oplysninger, vi har afleveret, til noget, siger Thomas Mygind.

Annonce:

I det første program i serien, som har premiere i aften klokken 21 på Kanal5, dykker to clairvoyante ned i sagen om Vivi Inger Kristiansen, der i sommeren 2008 forsvandt sporløst efter at have været til en fest i et hus i nærheden af Ringsted. Ti måneder senere bliver hendes skelet fundet i en skov fem kilometer fra det hus, hvor festen blev holdt.

Begravet i skov: Vivis morder aldrig fundet


I klippet herover kan du se mere om, hvordan Jasper Søgård og hans clairvoyante kollega Tove Kofoed arbejder med mordsagen.

Kunne ikke få luft
En af de clairvoyante i programmet er 42-årige Jasper Søgård, der til daglig driver Clairvoyant Center, hvor han tilbyder folk hjælp via sine evner.

I mere end ti år har han levet af sine evner - blandt andet til at tilbyde folk at komme i kontakt med folk på den anden side. Lige præcis den evne bruger han også i programmet, hvor han kommer så tæt på den afdøde kvinde, at han kan mærke, hvordan hun blev dræbt.

Annonce:

- I programmet siger jeg, at jeg kan fornemme, at hun er blevet kvalt, for jeg mærker simpelthen, at der er en, der trykker hårdt på min hals, så jeg føler det her kvælertag og har svært ved at få luft, forklarer Jasper Søgård til Ekstra Bladet og uddyber:

- Jeg træder ind i hendes bevidsthed og træder ind i det rum og den oplevelse, hun har. Jeg ser det fra hendes synspunkt, samtidig med at jeg også har et meta-perspektiv, så jeg kan gå ud af det og kigge på det udefra. Men i princippet går jeg ind i den stemning og energi, som hun har oplevet og oplever det fra hendes side.

Thomas Mygind: Løser mordgåder med hjælp fra ånder

Jasper Søgård er en af de clairvoyante, der medvirker i 'Fornemmelse for mord'. (Foto: Jakob Jørgensen)
Jasper Søgård er en af de clairvoyante, der medvirker i 'Fornemmelse for mord'. (Foto: Jakob Jørgensen)

Finder frem til huset
I programmet bliver Jasper Søgård sat af ti kilometer fra gerningsstedet, og selvom han intet kender til sagen, finder han frem til huset, hvor Vivi Inger Kristiansen var til fest.

- Jeg bliver helt ked af det her. Jeg mærker det rigtig kraftigt ved det hus her, siger han i programmet, da han fornemmer, at han står ved det rigtige hus.

Annonce:

Men det stopper ikke her. Jasper Søgård skal også finde frem til det sted, hvor liget af den 31-årige kvinde blev fundet, for på den måde at overbevise seerne om, at han kan noget særligt.

- Jeg kunne se et mentalt billede af en lille forhøjning i skovbunden, som jeg kunne fornemme var vigtig. Det poppede ind i mit hoved, og så vidste jeg, at jeg skulle lede efter sådan en. Det kommer ligesom, hvis du kigger på en fjernsynsskærm, hvor der er et billede af en høj, fortæller han.

Det mentale billede af forhøjningen styrede hans vej gennem skoven og ledte ham sammen med Thomas Mygind hen til ti meter fra det sted, hvor Vivi Inger Kristiansen blev fundet.

Mor til myrdet datter: Jeg tænker på hende hver dag


I klippet herover kan du se, hvordan Jasper Søgård reagerer, da han finder frem til det hus, hvor Vivi Inger Kristiansen var til fest.

Helt fint at være skeptisk
Det er dog ikke omkostningsfrit for Jasper Søgård at bruge sine evner på den måde.

Annonce:

- Med et program som det her kræver det noget ekstra af mig. Det kræver meget ekstra. Kalenderen havde jeg ryddet dagen efter for ligesom at kunne finde ro igen, siger han.

Selv forklarer han sine evner med, at han kan accelerere sit energiniveau og stille ind på frekvenser, som ellers ikke er umiddelbart tilgængelige.

- Vi har alle sammen en eller anden måde, vi opfatter verden på, og det kan man så skrue op for, så man kan sanse flere ting og gøre det mere præcist - også ting, som normalt ligger uden for, hvad vi bare umiddelbart kan se og høre. Det er sådan set den frekvens, jeg tuner mig ind på, siger han.

Jasper Søgård ved også udmærket godt, at det ikke er alle, der har den store fidus til, at der er mere mellem himmel og jord, men det betyder ikke så meget for ham. Han kan mærke, at han hjælpe de folk, som kommer forbi hans stol.

Annonce:

- Jeg kommer fra en universitetsbaggrund, så det er ikke fordi, det ligger fjernt fra mig at være rationel. Jeg kan godt forstå, hvis man er skeptiker, hvis man ikke selv har mødt det. Og jeg har da også selv vendt og drejet det. Jeg har tænkt, om det måske bare var fordi, at jeg var god til at gætte. Jeg har været gennem en lang proces, hvor jeg stillede spørgsmålstegn ved, hvad det her var. Jeg ville være sikker, før jeg begyndte at bruge det, siger han.

Du kan se meget mere til Jasper Søgård og hans overnaturlige evner i 'Fornemmelse for mord', der har premiere i aften klokken 21 på Kanal5.

Mødte sin morder på vej fra fest

Jasper Søgård udførte en kort clairvoyance på Ekstra Bladets reporter, som blandt andet fik at vide, at han skulle huske at holde fast i sine rødder, hvis han vil have opfyldt sine ambitioner. (Foto: Jakob Jørgensen)
Jasper Søgård udførte en kort clairvoyance på Ekstra Bladets reporter, som blandt andet fik at vide, at han skulle huske at holde fast i sine rødder, hvis han vil have opfyldt sine ambitioner. (Foto: Jakob Jørgensen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: