Finn Nørbygaard: Golf er lige i øjet

Søndag kan Finn Nørbygaard score 50.000 kroner ved at lave en hole-in-one på golfbanen

Se indslaget her

- Selvom jeg var startet med at spile golf som 1-årig, så ville jeg mit talent ikke have rakt længere end til at være med på Søllerød Golfklubs andethold. Mit talent er okay, men ikke mere end middel.

- Hvis jeg var Tour de France-rytter, ville jeg ligge på hjul midt i feltet. Jeg ville fuldføre, ingen tvivl om det, men jeg ville ikke være i nærheden af at komme på tavlen.

Så er det sagt. Af entertaineren Finn Nørbygaard, der på søndag får lejlighed til at demonstrere sine evner på golfbanen for Jarl Friis-Mikkelsen og seerne i et nyt program på TV2 Charlie, 'Jarl Samler Op'.

Stil over svinget. (Foto: Lars E. Andreasen)
Stil over svinget. (Foto: Lars E. Andreasen)

Jarlen underskriver checken på 50.000 kroner, der kan blive Finn Nørbygaards hvis... (Foto: Lars E. Andreasen)
Jarlen underskriver checken på 50.000 kroner, der kan blive Finn Nørbygaards hvis... (Foto: Lars E. Andreasen)

Forsøg på hole-in-one
Jarl Friis-Mikkelsen, der i øvrigt i dag gifter sin datter, Isabel, væk til Casper Christensen, er vært for de fem programmer, der foreløbig er optaget, og der lægges ud med Finn Nørbygaard, hvis ide det er at henlægge første del af programmet til Søllerød Golfklubs baner, hvor han leger med golfjernet tre-fire gange om ugen, hvis tiden, vejret og mulighederne i øvrigt tillader det.

Jarlen har til gengæld aldrig svinget en golfkølle før, og det kan man nemt se på præstationen, kan vi godt afsløre uden at fornærme nogen.

Men nu er det altså også først og fremmest, Finn Nørbygaard, det handler om, og han lokkes med en check på 50.000 kroner lige ned i foret, hvis han på et forsøg kan lave et hole-in-one på en ca. 120 meter lang bane.

Det skal vi så ikke afsløre om lykkes, men slaget kommer da godt derudaf.

Sportens ebola
Selvom han har spillet golf side slutningen af 1997, og det er blevet til mange, mange runder på baner rundt om i landet - også når han har været på turne - så er det dog aldrig endnu lykkedes for Finn Nørbygaard at få kuglen i hul på et slag.

Nørbygaard: Min mor var en bitch

Stein Bagger frem i bussen igen

Kendisser i økonomisk modvind: De har tabt kassen under krisen

- Kun på en vinter-green, og det tæller ligesom ikke. Men jeg vil satangaleme gerne gøre det, når jeg nu har spillet så længe. Jeg hørte om én den anden dag, der havde lavet hole-in-one to gange en morgen. Så skal han bare stoppe, mens han er på toppen, griner Finn Nørbygaard.

Den ene rimelig erfaren, den anden debutant på en golfbane. (Foto: Jakob Jørgensen)
Den ene rimelig erfaren, den anden debutant på en golfbane. (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Han er mildt sagt bidt af sporten.

- Det er sportens ebola og ligeså smittefarlig, påstår han.

Livets sport
Sygdommen har dog ikke ramt Jarl Friis-Mikkelsen.

- Jeg er for ung. Og så har jeg småfolk i alle aldre. Det skal fungere på hjemmefronten, og der er ikke rigtigt tid til det. Så jeg har prioriteret anderledes. Men jeg var god til badminton på et tidspunkt. Så fik jeg en rygskade, der gjorde kål på den fornøjelse.

- Hvordan holder du dig så i form?

- Henter børn, bærer indkøbsposer. Det er livet egen sport, griner 62-årige Jarl med tre børn i alderen 28, 10 og tre år, hvoraf den ældste, Isabel, faktisk skal giftes lørdag med Casper Christensen.

- One off, two to go, lyder det fra sølvræven.

TV2 Charlie søndag kl. 20.55