Annonce:
Annonce:

Ditte Ylvas nedtur: – Jeg har skuffet mig selv

Skuespilleren Ditte Ylva Olsen er alt andet end tilfreds med sin indsats på dansegulvet

Ditte Ylva Olsen bliver rystende nervøs inden hun går på dansegulvet. (Foto: Mogens Flindt)
Ditte Ylva Olsen bliver rystende nervøs inden hun går på dansegulvet. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Hendes store runde øjne slår smut, så hverken dommere eller seerne ikke kan undgå at blive betaget, når Ditte Ylva og indtager gulvet i ’Vild med dans’ med sin partner Morten Kjeldgaard.

Sammen har de danset sig frem til aftenens kvartfinale, og den 37-årige skuespiller er mildest talt noget overrasket over, at parret er nået så langt i dansekonkurrencen. Men mest af alt er hun ret skuffet over sig selv.

- ’Vild med dans’ har faktisk været lidt en nedtur for mig. Jeg har jo undervist unge mennesker i teater i mange år, og jeg plejer at sige til dem, at det ikke er nok, at de siger replikkerne. De skal spille dem. Og den kan jeg smide lige i hovedet på mig selv. Det er jo ikke nok, at jeg kan trinnene. Jeg skal danse dem. Og det er endnu ikke set for mig, erkender Ditte Ylva, der skal skal på gulvet to gange i aften.

Den frygtede kvartet

Annonce:

I sidste uge sagde dommer Jens Werner til skuespilleren, at hun mere lignede en, der skulle til eksamen end en, der skulle have det sjovt og danse.

- Jeg er så ked af det, for jeg kan da godt finde ud af underholde. Men det er rigtigt, hvad han sagde. Jeg går ikke ind på det gulv for at underholde. Jeg har det virkelig som om, jeg skal til eksamen. Jeg tænker hele tiden ’bare de ikke kan se, at jeg er dårlig’ i stedet for at levere et show, som jeg synes, at Johannes gør rigtig godt, siger hun rosende om sin konkurrent.

Hvad er højre og hvad er venstre
Ditte Ylvas helt store udfordring er de trin, som Morten Kjeldgaard sætter sammen til dem. I aften skal de danse vals og argentinsk tango. Og selvom Ditte Ylva tidligere har snuset til den sidste dans, så har det ikke gjort hende mindre nervøs.

- Jeg er jo mega dårlig til koreografier. Jeg bliver så skidebange for at glemme, hvad jeg skal gøre, at jeg næsten glemmer højre og venstre. Det er det samme fredag efter fredag, og det er ikke anderledes i denne uge, siger hun.

Annonce:

- Hvilken fordel giver det dig, at du har danset argentinsk tango før?

- Jamen det giver mig en eller anden forforståelse af dansen, men jeg vil sige, at jeg har det SÅ fint med det, siger Ditte Ylva Olsen, og hentyder til, at Johannes Nymark har en tre år lang musical-uddannelse i rygsækken og at vejrgudinden Sara-Maria Franch Mærkedahl har danset hip hop i ti år.

Vild med dans-deltager har danset i 11 år

- Den type tango, jeg har danset er en improviseret dans, hvor kvinden lader sig føre af manden og lærer at mærke, hvad han vil. Det er så langt væk fra det, vi skal i aften, hvor alt er aftalt til mindste detalje, siger hun.

- Så det er ikke snyd, at du har danset argentinsk tango før?

Annonce:

- Nej, det synes jeg ikke. Vi kommer jo med hver vores bagage. Men jeg synes, at det er noget fis, at nogen siger, at det giver ikke en fordel. Det er ingen hemmelighed, at jeg har danset tango på hobbyplan, siger skuespilleren, der meldte sig til tango for to år siden, men har optaget ’Dicte’ i Aarhus i en stor del af den periode.

Kan man kalde det en kjole?

- Det er på amatørplan, jeg har danset argentinsk tango en gang om ugen. Og man bliver jo heller ikke skuespiller af at gå til dilettant en gang om ugen, siger Ditte Ylva Olsen og bliver igen hård ved sig selv.

- Som skuespiller burde jeg have en fordel i ’Vild med dans’, fordi jeg har stået mega meget på scenen. Og det skuffer mig helt vildt rent personligt, at jeg ikke kan finde ud af at overføre det til dansegulvet, siger hun.

De kendte: Så meget har de danset før

Det er i aften klokken 20, at der er kvartfinale i 'Vild med dans' på TV 2.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: