Badehotellet - det nye Matador

Nye tider: I tredje sæson af TV2-serien er det ikke bare nazisterne, der marcherer – også kvinderne kommer frem i skoene

Ifølge Bodil Jørgensen er danskerne vilde med Fie i 'Badehotellet'. Foto: Mike Kollöffel
Ifølge Bodil Jørgensen er danskerne vilde med Fie i 'Badehotellet'. Foto: Mike Kollöffel
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Bodil Jørgensen har netop færdiggjort en stor, landsdækkende turné, og én ting står klart oven på det: Alle kender Molly Andersen og ikke mindst Fie, og alle ville vide, hvornår der kan forventes premiere på den tredje sæson af ’Badehotellet’.

- Fra nord til syd - høj og lav - selv børnene insisterede på at høre nyt om ’Badehotellet’. Den serie er trods anmeldernes nedsabling utrolig populær blandt folk ude i Danmark. Det er gået op for mig nu. Det er som en ny ’Matador’. Den serie havde anmelderne også kun foragt tilovers for, indtil den blev genudsendt, griner Bodil Jørgensen.

Og ligesom danskerne hurtigt lærte sig navnene på karaktererne i ’Matador’, har de også navnene på de faste deltagere i ’Badehotellet’ lige på tungen. Ingen er i tvivl om, hvem Fie er, eller Martha eller hr. Weyse, fru Aurland, hr. Madsen og Molly Andersen.

- Man kan vel sige, at den underliggende humor i ’Badehotellet’ ligner den, der også kan ses i ’Matador’. Og selv om spillerne er blevet skældt ud af anmelderne for at overspille deres roller, har det været nødvendigt for galleriet at få trukket de skarpe linjer om omkring karaktererne - præcis som i ’Matador’. Vi har arketyperne så flot præsenteret; for eksempel gullasch-baronen, fabrikanten, den intellektuelle samt hele downstairs-segmentet, så i min optik er der megen lighed.

Bodil Jørgensen understreger, at selv om den nye sæson udvikler sig mere og mere dramatisk, så fastholder handlingen muligheden for at grine og smile imellem al det alvorlige.

Blandt de mange nye ansigter på ’Badehotellet’ i denne sæson er Jens Sætter-Lassen, Lars Knutzon, Ole Lemmeke, Jesper Asholt og Simon Stenspil.

Der er premiere 28. december klokken 20 på TV2.

Rosalinde Mynster. Foto: Mogens Flindt
Rosalinde Mynster. Foto: Mogens Flindt
 

Fie: Den frelsende engel

Det er Rosalinde Mynster, der spiller Fie, og den unge dame får sit at se til i den kommende sæson.

- Jeg har jo en tendens til at ville redde ’hele verden’, og det lykkes da også langt hen ad vejen, men mit personlige ønske for Fie har hele tiden været, at hun også skulle til at tænke lidt på sig selv. Og lige netop her er det så, at hun i al stilfærdighed begynder at blive voksen i den kommende sæson, fortæller Rosalinde Mynster.

Men trods den enorme godhed i forhold til omgivelserne er der i hvert fald i begyndelsen ’ingen kære mor’ i forhold til den forbryderiske ’Morten’, som har svigtet flere gange nu. Ham er hun godt nok vred på.

- Og dog. Måske fortryder hun lidt, at døren blev smækket så hårdt i, men nu må vi se, hvad de finder ud af de to, smiler ’Fie’.

Bodil Jørgensen. Foto: Mogens Flindt
Bodil Jørgensen. Foto: Mogens Flindt
 

Molly Andersen: Kan også blive vred

Blide, stilfærdige Molly Andersen, som spilles af Bodil Jørgensen, kan andet end bøje nakken og tage imod. Hun kan også rasle med sablen og vise muskler.

- Molly bliver modigere i den kommende sæson. Hun vokser virkelig med sit ansvar, og hun viser, at hun formår og forstår at kæmpe for de ting, hun holder af, og som hun tror på, fortæller Bodil Jørgensen.

Det er ikke nogen nem tid på Badehotellet, for riget fattes penge oven på Wall Street-krakket, så ikke alle gæsterne har den økonomi, de havde tidligere. Men fru Andersen viser, at mennesker er vigtigere end penge, samt at hun godt kan kende dårlige mennesker, når hun ser dem.

Jens Jacob Tychsen. Foto: Mogens Flindt
Jens Jacob Tychsen. Foto: Mogens Flindt
 

Hr. Weyse: Barnet er uinteressant

Når Jens Jacob Tychsen igen i denne sæson stiller op som skuespiller-flødebollen Edward Weyse, må han affinde sig med, at børn for datidens mænd var aldeles uinteressante.

- Selv om hr. Weyse er far til Helene Aurlands søn, ser han ingen grund til, at han skal tage sig af barnet på nogen måde. Damen er én ting, barnet er noget ganske andet - det er en kvindeting. Så han fornægter uden blusel sit barn og dyrker i stedet sin unge elev, Kitty, fortæller Tychsen.

Weyse kommer i øvrigt på noget, der ligner overarbejde i den nye sæson, for den selvoptagede kongelige skuespiller laver så mange benspænd for sig selv, at han ustandselig må i gang med at rydde op og lave damage-control.

Cecilie Stenspil. Foto: Mogens Flindt
Cecilie Stenspil. Foto: Mogens Flindt
 

Helene Aurland: Åh, det er så svært

Cecilie Stenspil er som fru Aurland kommet på hårdt arbejde her i sæson 3.

Fru Aurland skal skal nemlig forsøge at holde sine to mænd adskilte, og det ville måske være nemmere, hvis ikke de boede dør om dør på det samme badehotel.

- Åh, hun har det svært. Hun bliver konstant splittet imellem pligt og kærlighed, Og når nu den lille Severin nægter at sove om natten, og Helene heller ikke får sin søvn, begynder hun også at blive en kende tyndhudet og kan ikke tænke helt klart, forklarer Cecilie Stenspil.

Peter Hesse Overgaard. Foto: Mogens Flindt
Peter Hesse Overgaard. Foto: Mogens Flindt
 

Hr. Aurland: Advarer om nazismen

Hjalmar Aurland spilles af Peter Hesse Overgaard, og han er manden, som ikke drømmer om at mistænke sin hustru for nogen form for svig.

- Han forventer ikke ondskab fra sine nærmeste omgivelser. Til gengæld er han som den intellektuelle klar over den ondskab, der er ved at manifestere sig i Tyskland. Og han ser det som sin pligt at forsøge at advare sine venner om faren. Men det lykkes rigtig skidt. Folk på badehotellet gør bare grin med han, fortæller Peter Hesse Overgaard.

Så den gode hr. Aurland må nøjes med en søn, han ikke er far til, samt en kone, som vil bytte ham ud med en yngre model.

Mads Wille. Foto: Mogens Flindt
Mads Wille. Foto: Mogens Flindt
 

Grev Ditmar: Fanget i sit dilemma

Mads Willes greve er bøsse, men det kan man ikke være på den tid og slet ikke, når nogle af ens bekendte sympatiserer med nazisternes ideer om, at homoseksuelle, forbrydere og sindssyge bare skal skydes.

- Ditmar er virkelig fanget i sit dilemma. På den ene side kan han ’bare’ tage til Berlin og tage del i det lystige homo-kultur, som trives der. På den anden side er der den personlige fornægtelse og det faktum, at han er adelig med forpligtelser både over for Gud, konge og fædrelandet samt den kone, Amanda i Amalie Dollerups skikkelse, der har bragt penge og redning til familiens forarmede gods, forklarer Wille.

Sigurd le Dous. Foto: Mogens Flindt
Sigurd le Dous. Foto: Mogens Flindt
 

Philip Dupont: Bøsselivet bliver farligt

Reklametegner Philip Dupont i Sigurd le Dous skikkelse lever livet farligt, for han er ikke bleg for at indrømme sin homoseksualitet, og han rejser tit til Berlin, hvor livet for bøsser kan leves lidt mere frigjort, men samtidig kan han se, hvad nazismen gør ved de homoseksuelles åndehul.

- Mens vennen Berggren er forelsket i grev Ditmars kone, Amanda, er Dupont forelsket i greven, som ikke aner, hvilket ben han skal stå på. Det hele er svært, og Dupont oplever lidt af hvert ikke mindst i Tyskland, men han bevarer sin stolthed og står ved sig selv.

Anders juul. Foto: Mogens Flindt
Anders juul. Foto: Mogens Flindt
 

Max Berggren: Griber chancen

Anders Juul har rollen som arkitekt Max Berggren, der ud over at være på kant med grosserer Madsen også ligger i med Madsens datter, Amanda.

- Kærligheden til Amanda er ikke blevet mindre, men løsningerne ligger ikke ligefor, så det er rigtigt svært for det unge par. Men så kommer der en mulighed for et samarbejde med grosserer Madsen, og den griber Max Berggren, fordi den om ikke andet bringer ham i nærheden af kvinden, han elsker, fortæller Anders Juul.

Ena Spottag. Foto: Mogens Flindt
Ena Spottag. Foto: Mogens Flindt
 

Martha: Hun er ved at blive voksen

Revolutionerne i nordjyden Marthas liv sker ikke lige sådan fra den ene sæson til den anden - så det er da godt, at manusforfatterne indtil videre har endnu to sæsoner at gøre godt med.

- Martha er ved at blive voksen, men det hele sker i Martha-tempo, og det går ikke stærkt. Faktisk er hun endnu ikke helt kommet sig over den forløjne tilbeder, hun havde i sæson 1. Men det er en skidehyggelig rolle - faktisk lidt som at komme hjem. Dog vil jeg sige, at jeg havde bøvl, mens jeg lavede ’Vild med dans’ og vi samtidig optog ’Badehotellet’, for på grund af mine evigt hævede fødder, kunne jeg ikke passe Marthas sko, griner Ena Spottag, der som bekendt blev vinder af ’Vild med dans’.

Ena Spottag mener, at det at arbejde med ’Badehotellet’ er lidt som at spille rollespil et halvt år ad gangen, og det finder hun ganske fornøjeligt.

Morten Hemmingsen. Foto: Mogens Flindt
Morten Hemmingsen. Foto: Mogens Flindt
 

Morten: Lægger smugleriet på hylden

Morten Hemmingsen spiller Morten - Molly Andersens horesøn - som han bliver kaldt af sin adoptivfar i serien. Og så er han Fies store kærlighed, selv om han af og til gør en del for lige at bringe den del i fare.

- Morten står nu ved en skillevej. Han har tjent store penge, og kan nu vælge at lægge kriminaliteten og smugleriet på hylden til fordel for et liv, som harmonerer bedre med de ting, han er opdraget med, forklarer Morten Hemmingsen.

Men om han i denne sæson finder sammen med Fie igen, vil han ikke afsløre.

Anne Louise Hassing. Foto: Mogens Flindt
Anne Louise Hassing. Foto: Mogens Flindt
 

Therese Madsen: Fruen tager magten

Anne Louise Hassing er gift med Lars Ranthes figur Grosserer Georg Madsen, og han gik, som de fleste vil kunne huske, totalt fallit i sæson 2 på grund af Wall Street-krakket.

- Fru Madsen er en pragmatisk dame. Hun indretter sig efter omstændighederne, og kan i modsætning til sin mand tage tingene, som de kommer. Men i den nye sæson, sker der virkelig ting med Fruen. Hr. Madsen kan som fallent intet eje, men det kan konen, så skeen kommer over i den anden hånd, og Fruen tager magten. Der er alligevel grænser for, hvor meget hun vil finde sig i fra sin mands side - selv om det måske er lidt usædvanligt, når en hustru på den måde træder i karakter, griner Anne Louise Hassing.

Andrea Øst Birkkjær. Foto: Mogens Flindt
Andrea Øst Birkkjær. Foto: Mogens Flindt
 

Kitty Hansen: Den nye pige i klassen

Kitty Hansen er en lille, løgnagtig starlet, som konstant kigger sig om efter en sugar-daddy.

Det er trussetyven Weyse, der har bragt hende med på hotellet, men hurtigt opdager han, at fabrikant Frigh (Bjarne Henriksen) har fået øjnene op for yndighederne, hvilket fruen, Anette Støvelbæk, ikke bryder sig om.

- Kitty er en rigtig sjov rolle, siger Andrea Øst Birkkjær, som ud over at være skuespillerbarn og autodidakt også (med egne ord) er den onde papsøster til Ena Spottag, der spiller Martha.

- Jeg har sunget i mange år, men er helt ny i skuespillerbranchen. Derfor er det er ikke helt gået op for mig endnu, hvad denne rolle kommer til at betyde. Men det opdager jeg nok, når den bliver sendt, smiler den nye tv-stjerne.

Benedikte Hansen. Foto: Mogens Flindt
Benedikte Hansen. Foto: Mogens Flindt
 

Enkegrevinden: Ser ingen fejl ved sønnen

Benedikte Hansen spiller grev Ditmars mor, enkegrevinde Annegrethe, og hun er ikke sen til at gennemskue sin svigerdatter, Amanda, og det dobbeltliv, hun lever.

- Til gengæld ser hun ingen fejl ved sin søn. Ditmar er i hvert fald ikke bøsse i sin mors optik. Tanken har end ikke strejfet. Og han har heller ikke andre fejl, påpeger en smilende Benedikte Hansen.

Mange vil nok se enkegrevinden som en heks, men selv føler hun, at hun bare holder fast i, at der skal være orden i tingene, og at adelige skal foregå pøblen med et godt eksempel.

Sonja Oppenhagen. Foto: Mogens Flindt
Sonja Oppenhagen. Foto: Mogens Flindt
 

Frøken Vetterstrøm: Kan stå uden sin søster

Frøken Lydia Vetterstrøm er spiritist og komplet underlagt sin dominerende søster, fru Olga Fjeldsø (Birthe Neumann). Men Sonja Oppenhagens figur vejrer morgenluft, da søsteren i arrigskab over den ringe bridge-modstand på hotellet drager sydpå til sønnen og svigerdatteren.

- Frøken Vetterstrøm får lidt mere plads til at være sig selv, men sin spiritisme glemmer hun ikke.

 

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+