'Badehotellet' om anmelder-hug: Det er næsten ikke til at holde ud

Anmelderne har alt for svært ved at acceptere, at der også skal være plads til underholdning, lyder det fra 'Badehotellets' producent

Aftenens afsnit af 'Badehotellet' er det sidste i denne fjerde sæson. En femte sæson er allerede annonceret. Foto: Jens Dresling
Aftenens afsnit af 'Badehotellet' er det sidste i denne fjerde sæson. En femte sæson er allerede annonceret. Foto: Jens Dresling

'Badehotellet'-stjerne kvæstet - premiere udsat

Hurra! Danmarks mest populære serie fortsætter

I aften sættes der punktum for fjerde sæson af serien, som anmelderne elsker at hade og danskerne elsker at se.

'Badehotellet' har lige fra start samlet danskerne foran tossekassen, men de seneste seertal er ganske ekstreme.

Den hyggelige komedieserie har nemlig hver uge cirka 1,5 millioner seere, hvilket er uhørt i en tid, hvor Netflix, Facebook og alverdens streaming-tilbud stjæler danskernes tid.

- Vi rammer bredt, og det er skidesjovt. Det er med til at give en følelse af, at vi har gang i noget, folk godt kan lide, og det forpligter os jo samtidig til at gøre det så godt som muligt. Det giver en virkelig god stemning på et hold, at vi ved, at der er et virkelig stort publikum, til det vi laver, siger 'Badehotellets' producent Michael Bille Frandsen og fortsætter:

- Det er tankevækkende, at folks reaktion er så meget i modsætning til det, som visse anmeldere giver udtryk for. Så er de jo godt, at folk holder så massivt af det, som de gør. En ting er seertallet, men det er endnu vigtigere for os, at seerne samtidig giver programmerne høje vurderinger, når de skal bedømme kvaliteten.

Travlhed i køkkenet på Danmarks mest populære badehotel. Foto: Mike Kollöffel
Travlhed i køkkenet på Danmarks mest populære badehotel. Foto: Mike Kollöffel
 

'Badehotellet' koster kaninliv  

Lægger det et pres, at så mange følger med hver mandag?

- Nej, vi bliver ikke pressede af det. Det har helt fra begyndelsen været en præmis, at vi skal lave 'Badehotellet' for et stort publikum. Det er bare med til at gøre det ekstra sjovt at arbejde med.

- Hvordan forholder man sig til de lunkne anmeldelser?

- Jeg har sådan set ingen problemer med, at nogle anmeldere eller andre ikke rigtig holder af det. Det har jeg det helt oprigtigt helt fint med. Men det kan blive så ekstremt perfidt i tonen, at det næsten ikke er til at holde ud at høre på. Det bliver simpelthen for skingert.

- Det mest bekymrende er, at nogle anmelderne ikke har forstået, hvad det går ud på. Man indlæser ikke den præmis, der er indbygget i programmet.

'Badehotellet' foregår i en svunden tid, hvor solen altid skinnede og tobaksrygning var tilladt overalt. Foto: Mike Kollöffel / TV 2
'Badehotellet' foregår i en svunden tid, hvor solen altid skinnede og tobaksrygning var tilladt overalt. Foto: Mike Kollöffel / TV 2
 

- Hvad er det for en præmis, der burde tages mere højde for, hvis det stod til dig?

- Der kører en rimelig stor debat om komedier og anmeldelser for tiden. Og den, synes jeg, er relevant i forhold til 'Badehotellet'. Det er simpelthen svært for nogle anmeldere at acceptere, at der findes noget, der er lavet for at være underholdende. At der er et stort publikum til det, og at det også er en væsentlig og acceptabel grund til at lave film og fjernsyn.

- Men nu synes jeg faktisk ikke kun vi laver underholdning. ’Badehotellet’ er med sin historiske setting både med til at fortælle noget om den tid, den foregår i, ligesom den spejler og giver anledning til at reflektere over den vi tid vi lever i nu.  

- 'Matador' blev jo i sin tid også kritiseret for at være underlødig underholdning. Ser du en parallel her?

- 'Badehotellet' er helt sin egen størrelse. Vi er heller ikke 'Arvingerne,' og vi er heller ikke 'Krøniken', og vi er heller ikke 'Matador'. Men derfor vil jeg da alligevel gerne stilles op imod 'Matador', for den havde jo den der kæmpe store folkelige appel og så mange kæmpestore kvaliteter, som vi jo også kan stræbe efter i vores serie.

- Hvor længe bliver I ved?

 - Det er umuligt at sige, men vi arbejder ud fra to enkle parametre; nemlig at seerne forsat er med os, og at Stig Thorsboe og Hanna Lundblad (seriens forfattere, red.), kan blive ved med at finde gode historier at fortælle om vores lille badehotel.

Rasende Badehotellet-stjerne bestjålet i metroen

Fru Madsen (Anne Louise Hassing) og datteren Amanda (Amalie Dollerup) er klar til at tilbringe sommeren på badehotellet. Fie (Rosalinde Mynster) tager imod i receptionen. Foto: Mike Kollöffel / TV 2
Fru Madsen (Anne Louise Hassing) og datteren Amanda (Amalie Dollerup) er klar til at tilbringe sommeren på badehotellet. Fie (Rosalinde Mynster) tager imod i receptionen. Foto: Mike Kollöffel / TV 2
 

***

Anmelderne om 'Badehotellet':

- At være en succes er i hvert fald ikke et kvalitetstegn i sig selv, en million fluer kan godt tage fejl, når de spiser på McDonald’s. (Niels Lillelund - Jyllands-Posten, 2017)

- Den ligner en af 1970ernes sengekantsfilm, hvor alt det sjove er klippet fra, parret med et kapitel af 'Frøken Jensens kogebog' og en tapetkollektion fra forrige århundrede.  (Jakob Steen Olsen - Berlingske, 2015)

- 'Badehotellet' stavrer ubehjælpsomt af sted på stive teaterkrykker, der får selv ’Huset på Christianshavn’ til at ligne ren avantgardekunst. (Henrik Queitsch - Ekstra Bladet, 2014)

- Anmelderstanden har ikke et problem, når den siger, at serien er noget crap. TV 2 har et problem, fordi de viser den. (Henrik Palle - tv-anmelder ved Politiken - sagt til Information, 2016)

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.