Bag om 'X Factor': Sådan styles deltagerne

Remee har lukket Ekstra Bladet inden for, hvor vi har været med til tøjprøve

Intet er overladt til tilfældighederne, når Remees deltager står på scenen fredag aften. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Intet er overladt til tilfældighederne, når Remees deltager står på scenen fredag aften. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Arbejdslejligheden på hotel STAY i København er fuld af liv, hvor Remee og hans hold mere eller mindre arbejder i døgndrift her i ’X Factor’-perioden.

Ekstra Bladet har fået lov at være med, når Remees to stylister Virgil Nicholas og Brigitta Comet Thygesen klæder Baraa Qadoura og Emilie Esther på til aftenens liveshow.

TV: Remee: Som at vælge mellem pest og kolera

Det kan virke overdrevet, men Remee har ansat to stylister, der arbejder fuldtid på at få deltagerne klædt på til fredagenes show.

Ingen maveskind
Når sangvalget er fastlagt, går Brigitta C. Thygesen og Virgil Nicholas i gang med at finde tøj, som deltagerne skal prøve. Og her er der mange faktorer, der er afgørende for det endelige outfit.

- Vi har selvfølgelig for øje, at det er to 15-årige, vi klæder på. Det sætter jo nogle rammer for, hvor udfordrende tøjet må være. Det skal være acceptabelt i forhold til hr. og fru Danmark, fortæller Virgil Nicholas, der har arbejdet syv år med branding og kommunikation i tøjbranchen.

Baraa tester en spraglet model. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Baraa tester en spraglet model. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Deltagerne må eksempelvis ikke vise maveskind og slet ikke reklamere for tøjmærker. Derfor skal alt tøj med logo godkendes af DR.

Derfor så man heller ikke, at Citybois var klædt i Wood Wood-tøj fra top til tå sidste fredag. DR havde nemlig dækket alle logoerne med gaffatape, inden de to drenge gik på scenen.

Komforten er vigtigst
De to stylister er også meget opmærksomme på at vælge noget tøj, som som udgangspunkt er muligt for fansene at købe. Der er nemlig rigtig mange, der efter showet kontakter DR for at få at vide, hvor tøjet er fra og er købt.

TV: Remee: Som at vælge mellem pest og kolera

- Kunsten er jo at få forholdsvist billigt tøj til at se eksklusivt ud. Det kan den rigtige sammensætning gøre, siger Virgil Nicholas.

Baraa viser sig frem i det sorte look. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Baraa viser sig frem i det sorte look. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Og så skal deltagerne selvfølgelig være komfortable. De to stylister har allerede erfaret, at deltagerne har svært ved at performe perfekt, hvis tøj eller sko ikke passer.

- Faktisk har det stor betydning, om skoene klemmer, eller kjolen strammer. Deltagerne performer simpelthen bedst, når tøjet sidder helt perfekt, fortæller Brigitta C. Thygesen, der er uddannet stylist, frisør og make-upartist.

Skoene kan drille
Stylisternes største udfordring er, at tøjet også skal fungere i et større sceneshow og være behageligt at have på, så deltagerne kan performe bedst muligt.

- Det største ishue er skoene. De skal passe til resten af outfittet, men samtidig være komfortable og nemme at gå i, så deltagerne ikke risikerer at glide, snuble eller vrikke om, siger Brigitta C. Thygesen.

Remee har allersidste ord
Remee er bossen. Og han har en mening om alt, hvad der handler om deltagerne.

Så selv om han har ansat folk til at klæde dem på og sangtræne hans deltagere, er han alligevel med inde over alle beslutninger.

Der er Remee, der er overdommer over både tøj og sange til hans 'X Factor'-deltagere. (Foto: Tariq Mikkel Kahn)
Der er Remee, der er overdommer over både tøj og sange til hans 'X Factor'-deltagere. (Foto: Tariq Mikkel Kahn)
 

- Det er første sæson med det her team. Jeg siger hele tiden til mine stylister, at de skal lytte til musikken, fortæller Remee, der lige er inde og se Baraa og Emilie Esther prøve tøj.

- Når man lytter til musikken, kan man mærke og fornemme, hvad der fungerer. Tingene skal jo harmonere.

Når deltagerne prøver tøjet hjemme hos Brigitta C. Thygesen, sender de billeder af alle outfits, som Remee så godkender eller kasserer fra studiet.