'Bedrag': Så spændende som hovedgaden i Helsinge

Ikke lutter ros til DR-serien 'Bedrag'. Lige så spændende som hovedgaden i Helsinge, lyder det fra Politiken

DR Dramas 'Bedrag' får lunkne ord med på vejen. (PR foto)
DR Dramas 'Bedrag' får lunkne ord med på vejen. (PR foto)

'Bedrag' var aldrig rådden nok.

Sådan lyder det fra Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen, efter at det sidste afsnit af 'Bedrag' søndag aften havde rullet hen over skærmen.

- Bedrag fik aldrig kradset hul på den pæne overflade, råddenskaben lugtede aldrig fælt nok (...), skriver hun og kvitterer med fire stjerner.

Hos Kristeligt Dagblad mener anmelder Karen Dyssel, at serien mistede pusten undervejs. Hun giver den kun tre stjerner.

- Hvor 'Bedrag' med de første afsnit lagde kimen til noget større end blot krimi og kærlighed klædt i underholdningens lette gevandter, endte den med sit forudsigelige fokus på middelklassens middelmådige liv og stadig mere groteske kriminalgåder netop som en tom underholdende skal, der lige akkurat formåede at fastholde interessen, men så heller ikke meget mere.

Anmeldelse: 'Bedrag' var det rene fup

Heller ikke Politikens Henrik Palle er helt begejstret. Han ender med at give tre hjerter.

- Det er glimrende, at 'Bedrag' slutter med lidt manér, men det overordnede indtryk er stadig en serie, der i lange perioder var lige så spændende som hovedgaden i Helsinge klokken fire lørdag eftermiddag.

- Det har mestendels skyldtes det fortællemæssige koncept: de mange handlingstråde.

Dansk skuespiller med i kæmpe sci-fi-brag

Hos Berlingske får serien dog lidt mere positive ord med på vejen. Her giver anmelder Kristian Lindberg serien fem stjerner.

- Som helhed lykkedes det gennem ti afsnit at finde balancen mellem en autentisk skildring og en handling, som de fleste kunne følge med i.

- Finanseksperter vil kunne finde usandsynligheder, men drama handler ikke om hvad der er realistisk. Det handler om, hvad der virker realistisk, og det er en anden snak.

Anmeldelse: Snart stopper bedraget

Dog er der hos DR selv ingen tvivl om, at serien skildrede finansverdenen realistisk og derfor skulle den have topkarakter. Aftenens gæsteanmelder Lars Bo Langsted, professor i strafferet på Juridisk Institut, Aalborg Universitet, giver serien seks stjerner.

- Socialrealisme og spændende TV-drama om kriminalitet på de bonede gulve er måske som udgangspunkt hinandens modsætninger, men det er med "Bedrag" lykkedes for Danmarks Radio at få skabt en velspillet og medrivende serie, der, om end tilsat dramaets nødvendige krydderier, i sin grundsubstans og i sin karaktertegning er uhyggeligt tæt på virkelighedens sager om økonomisk kriminalitet.

Anmeldelse: Skruen strammes i 'Bedrag'