Annonce:
Annonce:

Bittersød debut: TV 2's nye kagesatsning halter efter 'Bagedysten'

TV 2 har meldt sig på banen med et nyt bageprogram, men seertallene er lavere end DRs 'Bagedyst'. Programmet er dog ikke sat i verden for at konkurrere med DRs program, forklarer TV 2

Vært Mette Blomsterberg og dommere Nikolaos Strangas (th) og Ronnie Holmen. Foto: Nordisk Film TV/TV 2
Vært Mette Blomsterberg og dommere Nikolaos Strangas (th) og Ronnie Holmen. Foto: Nordisk Film TV/TV 2
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

ADVARSEL: Nedenstående tekst indeholder flere éclairtante kage-ordspil.

Der er næsten ikke noget dejligere end kage, men hvor DR og Kanal 5 i længere tid har haft programmer om de søde sager, så har TV 2 ladet deres idé hæve i et stykke tid, hvor de har overvejet, hvilken form deres program skulle have. 'Den store bagedyst' blev første gang sendt i 2012, så TV 2 har brugt fem år på at (kanel)snegle sig frem til deres eget koncept.

Nu har de dog opskriften på plads, og det er der kommet programmet 'Sukkertoppen' ud af.

Oveni det har TV 2 stjålet DRs kransekagefigur Mette Blomsterberg og gjort hende til vært for programmet.

Og selvom seerne har taget godt imod TV 2's nye program, så er det stadig DR, der sidder med de bedste seertal til 'Den store bagedyst.'

Faktisk er 'Sukkertoppens' første seertal hele 334.000 lavere end gennemsnittet for 'Den store bagedyst.'

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet..

Der sprøjtes! Foto: Nordisk Film/TV 2
Der sprøjtes! Foto: Nordisk Film/TV 2
 

TV 2 er dog ikke (gla)sure over, at seertallene ikke matcher 'Den Store Bagedyst',' for de mener slet ikke, at de to programmer skal kæmpe mod hinanden.

- Nej, så ville vi ikke sende det i juli, svarer underholdningsredaktør på TV 2, Thomas Richardt Strøbech, til spørgsmålet om, hvorvidt programmets succeskriterium er at matche seertallene fra 'Den store bagedyst.'

- 'Sukkertoppen' er en del af vores plan om at tilbyde nye programmer hele året rundt, og de mange seere til premieren viser, at folk har taget godt mod det tilbud. Sukkertoppen er det mest sete tv-program på tværs af alle kanaler i løbet af de sidste syv dage, og det meget mere end matcher succeskriteriet for serien, fortæller han.

Annonce:

Ugens mest sete
Det populære DR program nåede i debutåret, 2012, ind på listen over de ti programmer, der var set mest. DR Medieforskning regnede på baggrund Gallups tv-meter tal ud, at 900.000 seere i gennemsnit så 'Den store bagedyst.' Sportsbegivenheder var ikke med på listen.

Et imponerende højt tal, men altså ikke noget, der har fået TV 2 til at (tve)bakke ud af kagekampen.

Da 'Sukkertoppen' havde debut i mandag, så 566.000 personer med. Alligevel er der ingen grund til at omdøbe programmet til 'Sukkerfloppen,' for der er nemlig en ganske god forklaring på, hvorfor tallene er, som de er.

Programmet bliver sendt i sommerperioden, hvor der generelt er færre tv-seere. Gallup har gjort op hvilke tv-programmer, der var mest populære blandt seerne i sidste uge. Der ser top fem således ud:

1. Tour de France: 9. Etape, TV 2 - 532.000

2. Aftentour 2017 - 9. Etape - Etape: Nantua-Chambéry, 181,5 km, DR 1 - 497.000

3. En stor dag på Godset - Gavnø, TV 2 - 490.000

4. Tour de France: Studiet, TV 2 - 448.000

5. Rejseholdet, DR 1 - 442.000

'Sukkertoppen,' der blev sendt i mandags, ligger over alle de tal.

Artiklen fortsætter under billedet..

Annonce:

Dommerne holder øje med, at det ikke går i kage.. Foto: Nordisk Film/TV 2
Dommerne holder øje med, at det ikke går i kage.. Foto: Nordisk Film/TV 2

Så er det måske oplagt at spørge, hvorfor TV 2 vælger at sende programmet om sommeren, hvis der potentielt kunne gemme sig flere seere i et andet sendetidspunkt.

- For TV 2 er det vigtigt at tilbyde seerne nye underholdningstilbud hele året rundt – også om sommeren. Her er 'Sukkertoppen' seneste skud på stammen. Det er helt rigtigt, at færre personer ser tv om sommeren, men det er altså langt fra alle danskere, der er på ferie hele juli. Det kan man i øvrigt også se på de ganske flotte seertal premiereprogrammet fik i mandags, hvor mere end en halv million kiggede med, forklarer Thomas Richardt Strøbech

Tid for de professionelle
Mens DR i flere år har kastet danskernes rundt i kagernes univers, har TV 2 ventet. Her er der dog også en god forklaring på, hvorfor de har ventet så længe på at komme på banen med et program.

Annonce:

- Vi synes ideen om at sætte fokus på de professionelle var den helt rigtige lige nu. Bagning og kagekunst er et stort og virkelig populært emne, men konditorerne har været en lidt forbigået faggruppe herhjemme, mens vi har hyldet vores kokke som rockstjerner i årevis. Nu er det deres tur – og 'Sukkertoppen' er det helt rigtige program til at præsentere seerne for nogle af de dygtigste danskere på det felt, lyder det fra Thomas Richardt Strøbech.

Hvis du ikke er gået helt i sukkerchok over de mange kage-ordspil i denne tekst, kan du se selv se med i 'Sukkertoppen' mandag klokken 20.00.

Dybt forelsket DR-vært: Hun er simpelthen så smuk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: