Bodil Jørgensen skide fuld - igen

Badehotellets Fru Andersen er snart igen aktuel i 'Den grønne elevator', men kroppen er stadig mærket af ulykken

Lige som de øvrige medvirkende i 'Badehotellet' glæder Bodil sig til en tredje sæson. Foto: TV2
Lige som de øvrige medvirkende i 'Badehotellet' glæder Bodil sig til en tredje sæson. Foto: TV2

Sagtmodig og opofrende. Det er sådan, at godt 1,3 mio. seere oplever Bodil Jørgensen, når hun i øjeblikket en gang om ugen toner frem på skærmen som Fru Andersen i ’Badehotellet’. Her er hun kvinden, der i kærlighed gav sin uægte søn væk til en fiskerfamilie - kvinden der giftede sig med en kolerisk hotelejer for at være i nærhed af sit barn, og kvinden der lige nu må afvente de beslutninger, hotelarvingen træffer, når han i kommende afsnit vender hjem fra Amerika.

Bodil Jørgensen og Martin Greis som Fru Andersen og den hjemvendte hotelarving. Foto: TV2
Bodil Jørgensen og Martin Greis som Fru Andersen og den hjemvendte hotelarving. Foto: TV2
 

Anderledes ser det ud, når hun som Blanche i genopsætningen af ’Den grønne elevator’ i Glassalen d. 5. februar atter ruller sig ud i en brandert, som varer det meste af forestillingen.

Badehotellets grosserer Madsen må leve af kassekredit

Kroppen knirker
- Optagelserne til ’Badehotellet’ var det første job, jeg gik i gang med efter ulykken, og det var pragtfuldt at komme ud igen, men selvfølgelig var det hårdt. Alle var indstillede på at hjælpe mig, og de løb faktisk nærmest rundt med en stol i hælene af mig, for at jeg kunne sidde ned og hvile, så snart det var muligt. Det er jo ikke så nemt at få en krop, som har været så ødelagt til at fungere igen. I virkeligheden er det en helt ny krop, som jeg skal lære at bruge med de begrænsninger, der er opstået. F.eks. har jeg problemer med al det metal, jeg har fået i mit bækken, som blev knust ved ulykken, fortæller Bodil Jørgensen.

Det var traktoren her, Bodil Jørgensen kom galt af sted med. (Video: Christer Holte)

Badehotellets fru Madsen snart klar med trimmet trekant

- Det kniber for mig at bevæge mig ordentligt. Jeg har i hvert fald svært ved at vænne mig til det nye bækken, og det er rigtigt irriterende at være blevet så skrøbelig. Og så glæder jeg mig til maj, hvor jeg skal have opereret mine kraveben igen. De blev også smadrede ved ulykken og siden erstattet af nogle metalplader. Men som man sikkert kan forestille sig, så strammer det og gør det hele enormt stift, så jeg kan næsten ikke vente med at få det ud, tilføjer hun.

Rosalinde Mynster og Bodil Jørgensen som de to uadskillelige, Fie og Fru Andersen i køkkenet. Foto: TV2
Rosalinde Mynster og Bodil Jørgensen som de to uadskillelige, Fie og Fru Andersen i køkkenet. Foto: TV2
 

Kenter oven på Bodil
Set udefra ligner skuespilleren en, der har været igennem en mirakuløs helbredelse. Men det kræver ikke megen indlevelse at forstå, at så voldsomme kvæstelser koster for en kvinde, der er ude over sin første ungdom.

Bodil Jørgensen er velbevandret ud i de skæve roller - her i klassikeren 'Frokost med mor'.

Den snart 54-årige Bodil Jørgensen skal derfor passe godt på, når hun tumler rundt i sin herrebrandert i komedien ’Den grønne elevator’ sammen med Tommy Kenter. Et par scener har gennemgået små forvandlinger, fordi fysikken ikke helt tillader, hvad den gjorde tidligere. Blandt andet en scene hvor Kenter skal smide sig oven på hende. Men da man – uden at fornærme nogen - næppe vil kunne kalde Kenter et fnug, kræver denne scene stor akkuratesse, så Bodil Jørgensen ikke havner i yderligere problemer.

Mænd og høns
Lige som de øvrige medvirkende på ’Badehotellet’ er Bodil Jørgensen frisk på en tredje sæson, og derudover glæder hun sig til april, hvor der starter prøver på Tivoli-revyen ’Tam Tam’.

Ny sæson af Badehotellet: Se de tre nye 'sheiker'

Men den folkekære skuespiller har mere på bedding til sine fans. For d. 5. februar er der premiere på Anders Thomas Jensens ’Mænd og høns’ med bl.a. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro. Så for alle dem, der ikke nåede at se hende i hovedrollen i Hella Joofs ’All Inclusive’, er der nu en mulighed i den absurde ’Mænd og høns’ - filmen hun blev færdig med aftenen før, hun tidligt næste morgen blev livsfarligt kvæstet på Mandø under optagelserne til en ’Far til fire’-film.,

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær