Briterne er vilde med udskældte '1864'

Lørdag viste BBC de første afsnit af Ole Bornedals dramaserie, og de britiske anmeldere er godt tilfredse

Englænderne kan glæde sig. Der kommer nu en film. (Foto: Stig Thørgersen)

Kritikken af DR's dramaserie '1864' var til tider hård herhjemme, men i Storbritannien tager anmelderne godt imod instruktør Ole Bornedals fortælling om Danmarks nederlag i 2. Slesvigske Krig og det afgørende slag ved Dybbøl.

- Det er et betagende historisk epos, skriver The Telegraphs anmelder, efter at de første to afsnit lørdag aften blev vist på BBC Four.

DR-serier som 'Borgen' og 'Forbrydelsen' har været kæmpesucceser på den anden side af Nordsøen og gjort skuespillere som Sofie Gråbøl og Sidse Babett Knudsen kendte blandt briterne.

Derfor har forventningerne til det seneste udspil fra DR også været store.

Allerede i sidste uge varmede The Telegraph således op til visningen af '1864' med en fyldig foromtale og interview med blandt andre Sidse Babett Knudsen.

Og anmelderen er begejstret efter de første afsnit.

- Lørdag aftens nye skandinaviske drama på BBC Four, '1864', osede af ambitioner, kvalitet og en episk, filmisk rækkevidde, skriver han.

Folkene bag serien roses for - med afsæt i et 'skelsættende tidspunkt i nationens historie' - at give seerne en oplevelse, der er så fængslende som noget noir-drama.

The Telegraph giver fire ud af fem stjerner til '1864'.

The Guardian bringer også en fyldig og til tider rosende omtale, mens The Independent anbefaler sine læsere ikke at betragte serien som en otte timer lang undervisning i dansk historie.

- Det kunne afholde seere fra at følge med, og det ville være en skam. Tænk hellere på det som en forrygende, periodisk dramaserie med alle dine favoritskuespillere fra de seneste seks års udenlandske hit på BBC Four, skriver The Independent.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.