Ciano skulle gøre op med Sidney Lee-kulturen

Da 25-årige Ciano fuppede TV3 og deres seere tirsdag aften, var det ikke hans egen idé. To studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole stod nemlig bag det besynderlige stunt

Det var ikke Ciano selv, der stod bag svindelnummeret i 'For lækker til love'. (Foto: ekstrabladet.tv)
Det var ikke Ciano selv, der stod bag svindelnummeret i 'For lækker til love'. (Foto: ekstrabladet.tv)

Da halvitalieneren Ciano i går aftes med egne ord 'tog røven på TV3 og deres seere', var det i virkeligheden et led i et større journalistisk eksperiment, som to de to studerende Kristoffer Eriksen og Nicolai Achton stod bag. De konstruerede en falsk sangkarriere til Ciano og sørgede for at han kom med i flere reality-programmer, så fupmageren kunne blive eksponeret i hele Danmark.

- Vi mener ikke, at realitypersoner som Sidney Lee er stjerner. De er helt almindelige mennesker, som får en masse eksponering i medierne, fordi det er sjovt at se på, hvor dumme og langt ude de er. Det er ret fascinerende, og derfor besluttede vi os for at lave vores egen 'Sidney Lee', siger Kristoffer Eriksen.

LÆS OGSÅ: Seerne bliver snydt: 'Flødebolle' snød sig på tv

Opfandt musiker-karriere
Hverken Nicolai eller Kristoffer havde dog lyst eller mod til selv at lægge ansigt til en 'ny Sidney Lee', og derfor kontaktede de Marc Ciano Marra. Han gik med i projektet og Kristoffer og Nicolai fik produceret et musiknummer til ham.

- Vi tog alle de værste klichéer, vi kendte fra dansk musik, og skrev dem ned. Efter et kvarters tid havde vi teksten til et musiknummer. Vi vidste, at vi kunne få noget mediedækning, hvis vi fik en kendt til at medvirke i musikvideoen. Det lykkedes os at overtale tv-værten Ibi Støving, og vi endte med at lave en video med en fuldstændigt meningsløs historie og en masse nøgenhed og sex, siger Kristoffer Eriksen.

LÆS OGSÅ: Metronome efter fup: Vi stoler på Ciano

Ville hellere være reality-stjerne
Videoen virkede, og ugebladet Se og Hør bed på og skrev en to-siders historie om 'popsangeren Ciano'.

Ciano blev pludselig booket til diskoteker i hele landet, og tilbuddene fra teenagepigerne begyndte at rulle ind på hans Facebook-profil. Men efter at Ciano havde medvirket i 'Dagens Mand' på TV 2 og var et godt stykke inde i optagelserne på 'For lækker til love' på TV3, besluttede den 25-årige halvitaliener at afbryde det oprindelige projekt.

Årsagen var, at han var blevet fascineret af livet som realitystjerne, og i en mail skriver han til de to tidligere medsammensvorne, at han 'bare gerne vil have lov til at køre sit realityshow i fred'.

- Det er pisseærgerligt, at Ciano sprang fra, for jeg er sikker på, at vi kunne have drevet det til noget større. Men jeg håber, at vi alligevel kan være med til at starte en debat om de såkaldte 'realitystjerner' i Danmark, siger Kristoffer Eriksen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde