Dansk skuespiltalent: For genert til at spise

Skuespillerinden Ena Spottag har været så genert, at hun dårligt kunne spise sammen med nye mennesker. I dag står hun gerne på en scene

Ena Spottag i baggrunden har været voldsomt genert. (Foto: Jens Dresling)
Ena Spottag i baggrunden har været voldsomt genert. (Foto: Jens Dresling)

Med skuespillerforældre som Jens Jørn Spottag og Dea Fog er Ena Spottag nærmest født på en scene.

Den 29-årige skuespillerinde lever da også fuldt op til sit efternavn med en netop afsluttet uddannelse som skuespiller samt en rolle som køkkenpigen Martha i TV 2's aktuelle seersucces 'Badehotellet', der havde sæsonpremiere i aftes.

Men faktisk har Ena Spottag nemmere ved at rødme end de fleste. Det unge stjernefrø har nemlig været enormt genert og er det stadig lidt.

Især i teenageårene var det svært for Ena Spottag at møde nye mennesker.

- Når jeg var på besøg hos nogle venners forældre første gang, kunne jeg blive helt rød i hovedet og ude af stand til at spise en rugbrødsmad. Og når jeg ville have nye venner, så skrev jeg breve til dem, jeg synes var søde, fortæller Ena Spottag.

Jens Jørn Spottag vil gå uden om de jobs, som hans 28-årige datter får tilbudt. (Foto: Bo Nymann) Danske kendte Spottag vil skåne sin datter: Hun skal ikke belemres med mig

Selv når en af hendes tætte veninder ville præsentere hende for nogle andre gode veninder, kunne hun hurtigt ende med at stå i et hjørne for sig selv.

- Jeg har tit været den nye pige i klassen, så det er nok en vane, at jeg lige stopper op og stikker en finger i jorden, når der opstår en ny situation igen. Jeg ved ikke helt, hvad det er. Måske er jeg i virkeligheden bare lidt følsom, siger Ena Spottag.

Selvom hun stadig holder af at sidde under en dyne alene og læse tegneserier, har afslutningen på teenageårene haft en god indflydelse på genertheden.

- Jeg er blevet bedre til at komme overens med det, så man ikke lægger så meget mærke til det. Nu kan jeg rent faktisk godt spise en bid mad med andre, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror, det er fordi, jeg er blevet ældre og mere ligeglad. For det går jo ikke. Sådan kan man ikke sidde og kampsvede, hver gang man skal møde et nyt menneske, siger hun.

’Badehotellet’ har fået tilført nyt blod i form af bl.a. Anders Juul og Sigurd Le Dous, men ligner stadig en forloren folkekomedie fra forrige århundrede. 
(Foto: Mike Kolöffel / TV 2) Anmeldelser Anmeldelse: Helt håbløst

Genertheden er derfor ikke længere en helt så stor klods om benet på Ena Spottag.

- Jeg tror egentlig ikke, at der er særlig mange mennesker, der ville sige, at jeg er genert. Genert er mere en fysisk reaktion for mig. Jeg tænker ikke over, hvad jeg har gjort. Sådan øv, det var dumt eller pinligt. Men når jeg møder nye folk, kan jeg stadig mærke, at jeg bliver genert, siger Ena Spottag.

Den stadig lidt blussende generthed spænder dog ikke ben, når den unge skuespillerinde stiller sig op på en scene eller foran et kamera.

- Som skuespiller gemmer man sig lidt bag en rolle. Det er en maske, man tager på, og det er altid rart, siger Ena Spottag.

Anette Støvelbæk havde et hårdt 2014 med to operationer, men nu er hun tilbage. (Foto: Linda Johansen). Danske kendte Skuespillerinde tvunget til tavshed efter to operationer

0 kommentarer
Vis kommentarer