Dansker skal instruere 'True Detective'

Instruktøren Janus Metz skal prøve kræfter med en af de helt store amerikanske tv-serier

Den danske instruktør, Janus Metz, skal prøve kræfter med 'True Detective'. (Foto: Polfoto/Robin Skjoldborg).
Den danske instruktør, Janus Metz, skal prøve kræfter med 'True Detective'. (Foto: Polfoto/Robin Skjoldborg).

Første sæson af HBO-serien 'True Detective' blev en bragende succes. 12 millioner amerikanere (rekord for en debutserie på HBO/red) fulgte med i den stemningsfyldte thriller, der havde Matthew McConaughey og Woody Harrelson i hovedrollerne.

I resten af verden gik den banebrydende tv-serie også sin sejrsgang og betragtes i dag som en af de bedste og mest banebrydende i genren.

Der er derfor enorme forventninger til anden sæson af 'True Detective' og dem skal den danske instruktør, Janus Metz (manden bag bag den prisvindende dokumentarfilm 'Armadillo'/Red)., være med til at indfri. Det meddeler hans PR-rådgiver i en pressemeddelelse.

Janus Metz skal instruere tredje afsnit ud af otte i anden sæson, der har superstjernerne Colin Farrell, Rachel McAdams og Vince Vaughn i hovedrollerne. De to første afsnit instrueres af Justin Lin(Fast and the Furious). Historien finder denne gang sted i og omkring Los Angeles, men ellers er det sparsomt med oplysninger om serien, der har Nic Pizzolatto som skaber og manuskriptforfatter.

Dansk instruktør skal lave Hollywood-film

Fornyligt gæstede Nic Pizzolatto København og inviterede efterfølgende Janus Metz med om bord på 'True Detective'. De to arbejdede i forvejen sammen omkring Pizzolattos roman 'Galveston', der efter planen skal ende som fiktionsfilm på det store lærred. 

- Vi har haft mange gode snakke om 'Galveston' og har mange af de samme perspektiver på det at lave film. Nic var i Danmark som gæst på TV-festivalen og for at holde masterclass på filmskolen. Her brugte vi fire dage sammen og i den sammenhæng spurgte han, om jeg havde lyst til at komme til LA og instruere et afsnit af 2. sæson på 'True Detective'. Det havde jeg naturligvis svært ved at takke nej til, forklarer Janus Metz i pressemeddelelsen. Den danske instruktør er i øjeblikket hjemme og holde Jul i Danmark.

Colin Farrell og Vince Vaughn skal spille hovedrollerne i anden sæson af 'True Detective'.
Colin Farrell og Vince Vaughn skal spille hovedrollerne i anden sæson af 'True Detective'.
 

Det store hold på ca. 70 personer går i gang med at skyde fra 5. Januar 2015 med Janus Metz i instruktørstolen, men den danske instruktør har allerede indspillet et par mindre scener med Colin Farrell og Rachel McAdams.

'True Detectives' søger kvinde

- Når jeg laver dokumentar, er vi sjældent mere end to personer af sted. Det her er jo en kæmpe maskine, man er sat til at styre. Nogle gange sidder der 20 mand bag monitoren. Det er meget anderledes. Men det er jeg nu ikke så påvirket af. Første dag skulle jeg lige tage en dyb indånding, inden jeg gik på settet. Det var trods alt Colin Farrell og Rachel McAdams, jeg skulle ind til. Jeg satte pokerfjæset på, det er man nødt til – de forventer jo, at jeg er instruktøren. Efter vores lille scene fik jeg et klap på skulderen af Colin Farrell og et kindkys af Rachel McAdams. Så havde jeg vist bestået min prøve, fortæller Janus Metz.

Woody Harrelson og Matthew McConaughey fik masser af ros for præstationerne i første sæson af HBO-serien. (Foto: AP/HBO/Jim Bridges).
Woody Harrelson og Matthew McConaughey fik masser af ros for præstationerne i første sæson af HBO-serien. (Foto: AP/HBO/Jim Bridges).
 

Overgangen fra dokumentar til fiktion på det her niveau betyder masser af forberedelse for danskeren, der ifølge eget udsagn, arbejder 'røven ud af bukserne' for at være fuldt ud på højde med sine amerikanske kolleger. 

- Alle ved,  at serien er så højprofileret, at der ikke er nogen, der vil lave fejl.  Det er et topprofessionelt klima at arbejde i og for mig er det først og fremmest en kæmpe ære, at få lov at være med på det her hold med så sindssygt dygtige mennesker. 'True Detective' er et kulturfænomen i USA og har skabt  genklang over hele verden. Det er i den grad et stort løft for mig i min karriere og jeg nyder at få lov at arbejde med både crew og cast og ikke mindst med Nic Pizzolatto og executive producer Scott Stevens. 

Sæson 2 er ligesom første sæson en historie, der udspiller sig over de otte afsnit sæsonen varer. Anden sæson af 'True Detective' får premiere til sommer 2015.

Første sæson af 'True Detective' kan ses på HBO Nordic. Man kan i øjeblikket få en gratis prøveperiode på 14 dage - KLIK HER.