David Owe vært på nyt kontroversielt dating-program

Skuespilleren skal have børn til at finde den perfekte kæreste til deres single-mor

David Owe beder mødrenes børn om at vælge den perfekte kæreste for hende. (Video: SBS/Discovery)
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Dating i mørke, gift på første date, landmands-date og gramse-dating. Opfindsomheden er stor, når kærlighedshungrende danske singler skal smedes sammen på tv.

På mandag ser et nyt dating-koncept dagens lys i dit fjernsyn, når Kanal 4 har premiere på programmet 'En kæreste til mor'.

Her er det enlige mødre, der forsøger at finde en kæreste - og det er deres børn, der skal vælge, hvem der er den rette. Helt konkret får ungerne fem kandidater, som alle er blevet udvalgt af et matchmaking-bureau. Deres opgave er derefter at udvælge en af dem, som så skal bo sammen med dem og deres mor i tre dage.

David Owe: Nu som politimand i tysk tv-film

Det er skuespiller David Owe, der er vært på det nye datingprogram, og han indrømmer, at hans første tanke var, at konceptet var noget kontroversielt.

- Men da jeg blev klar over, hvad det præcis gik ud på, så jeg helt anderledes på det, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg er tidligere blevet spurgt, om jeg ville være vært på andre tv-programmer. Også på et dating-program faktisk, men jeg sagde sagt nej tak. Men det her program har en helt anden vinkel, som jeg synes er sjov, fordi det er børnene, der får lov til at vælge en potentiel kæreste til deres mor, siger den 38-årige skuespiller.

Tag børnene med
Det David Owe godt kan lide er, at ingen bliver udstillet i 'En kæreste til mor'.

- Programmet har en positiv tilgang. Når en mand bliver valgt fra, beskæftiger vi os ikke mere med ham. Vi skal ikke se ham sidde og græde og sådan noget, siger David Owe, der helt personligt tror på konceptet.

- Faktisk synes jeg ikke, at ideen med at tage børnene med på date tidligt i forløbet er så dum! Ofte plejer folk at skulle se hinanden an uden børnene er der. Så ses de kun de uger, hvor ungerne er hos den anden forælder. Så bliver der knaldet løs og alt er godt. Men hvad så, når der der pludselig er dine og mine børn i forholdet også....puha...jeg er glad for, at jeg ikke er ude på det der marked, siger David Owe, der er gift med kollegaen Marie Askehave, som han har døtrene Gudrun og Ingrid med.

- Jeg glæder mig til at se programmerne. Jeg er på ingen måde bange for dem, for det er ikke følelsesporno. Hvis konceptet havde været anderledes, havde jeg været bekymret for, om det ville blive opfattet på en anden måde. Men jeg slet ikke bekymret, fastslår David Owe.

Der er premiere på 'En kæreste til mor' mandag den 29. august klokken 21 på Kanal 4.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+