Dennis: Jeg ville udfordre danskerne

Den 17-årige ultrahomo og Britney Spears-fan stillede op i X Factor for at kæmpe mod danskernes frygt for det anderledes

Dennis havde en anden mission end at blive Danmarks næste stjerne. (Foto: Screendump)
Dennis havde en anden mission end at blive Danmarks næste stjerne. (Foto: Screendump)

Med Britney Spears' 'Ups I Did It Again' som baggrundslyd spadserer 17-årige Dennis fra Løgstør ind til audition i stiletter og med vrikkende hofter.

- Jeg hedder Dennis. Kommer fra Løgstør. Og som I nok kan gætte, er jeg sådan lidt homoseksuel... eller meget.

Sådan præsenterede den unge homoseksuelle nordjyde sig selv, da han stod foran de tre dommere, der efter hans knap så gode Britney Spears-sang fik tre 'nej'.

En skjult mission
Men ifølge Jan Lagermand Lundme er 'X Factor's ypperste opgave, at vise seerne den mangfoldighed, der er blandt de personer, der stiller op til audition. Måske var det derfor, at Dennis gik videre fra precastingen, selv om han ikke ifølge ham selv præsterede specielt godt og blandt andet glemte teksten.

Men det gør ikke Dennis noget. Han havde nemlig en anden mission end at blive Danmarks næste stjerne.

- Jeg søgte en personlig udfordring. Jeg ville også udfordre og kæmpe i mod det her med, at vi er bange for andre mennesker i Danmark, fortæller Dennis til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under klippet...

Viste Britney-samling frem
Produktionen havde forud for aftenens program været en tur i Løgstør og besøge Dennis. Her viste han stolt alt sit Britney Spears-samling frem, der blandt andet bestod af cd’er, plakater og parfumer.

- Det var ret sjovt at åbne sin dør for nogle fremmede mennesker med et kamera. Men altså det er jo en del af at stille op i 'X Factor'.

- Hvorfor tror du, de valgte at fokusere så meget på dig, vise så meget i programmet, når du ikke gik videre?

- Jeg tror, det er fordi, jeg skiller mig så åbenlyst ud fra mængden.

Henrik følte, DR udelukkende havde taget de scener med, hvor det kiksede for ham. (Foto: DR) Samfund Ærgerlige X Factor-deltagere: Castet til klovn

Forberedt på latterliggørelse
I går skrev Ekstra Bladet om nogle af de personer, der gennem årene er blevet gjort til grin i ’X Factor’. Men Dennis er ikke synderligt nervøs for, at han kommer til at stå for skud. Han er i hvert fald forberedt på det værste.

- Det vil selvfølgelig ikke været det sjoveste. Men jeg har jo vidst, hvad jeg er gået ind til. Man ved, at hvis man er i fjernsynet, kan der ske hvad som helst, og hvis man ikke kan håndtere det, så skal man ikke melde sig.

Dennis håber, han vil blive en af de 'X Factor¨'-personligheder, som vil blive husket fremover.

- Det vil være rart med noget fokus på en person, der er homoseksuel og skiller sig ud fra mængden.

- Sara vandt X Factor, og hun er homoseksuel. Hvordan vil du bidrage med noget nyt?

- Jeg tror, jeg kan bidrage med noget nyt, fordi jeg er så ekstrem. Jeg går f.eks. i højhælede, hvis det er det jeg vil.

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Dennis havde en anden mission end at blive Danmarks næste stjerne. (Foto: Screendump)