Derfor kan voldsdømte være med i 'Paradise Hotel'

Det er ikke et krav, at deltagerne i 'Paradise Hotel' har en ren straffeattest. Hvis det var, kunne Olivia ikke checke ind på luksushotellet

Sådan ser der ud på og omkring Paradise Hotel i år

En række unge, smukke og festlige mennesker er netop checket ind på 'Paradise Hotel'.

Det er dog ikke alle de nye deltagere, der har helt ren samvittighed. Den blonde paradiso Olivia har nemlig en betinget dom for vold på en taxachauffør, da hun og en kammerat forsøgte at stikke af fra en taxaregning på vej hjem fra byen for flere år siden, i baggagen.

Ifølge programdirektør på TV3, Kenneth Kristensen, er der ikke noget galt i, at unge med en plet på straffeattesten checker ind på det luksuriøse hotel. Men der ligger mange overvejelser bag hver gang.

Botox-kongen og paradise-babe er gået fra hinanden

- Castet vælges ud fra en enorm lang række af vægtninger. Demografisk passer de fint på et bredt udsnit af befolkningen og som sådan også på, hvad folk generelt måtte have haft af udeståender med retsvæsenet. Derfor er det også helt i øjenhøjde, hvis en enkelt eller to har en lille plet, som selvfølgelig er afklaret, talt igennem og accepteret af os, siger han til Ritzau Fokus.

Det er heller ikke første gang, at en af de unge Paradise Hotel-deltagere har været på kant med loven. Sidste år festede eksempelvis Jonas Poulsen i Mexico, selvom han tidligere var blevet dømt for vold. Det er nemlig ikke et krav, at deltagerne har et krav om en ren straffeattest, når de går til casting.

Paradise-babe: 'Jeg kan godt lide hård sex'

- Vi vil blot vide, hvad de har gjort, og hvornår de har gjort det, og så bedømmer vi, om de er egnede til programmet, siger Kenneth Kristensen.

Der er dog også en grænse for, hvor hård kriminalitet, deltagerne må have begået for at deltage i programmet, der bliver fulgt af mange unge seere.

Side 9-pige på Paradise: Går efter buttede og behårede mænd

- Vi sætter ikke unge mennesker ind i programmet, der har særdeles grove ting på straffeattesten, siger han uden at komme med konkrete eksempler.

Ifølge Kenneth Kristensen er både TV3 og Mastiff, der står bag programmet, bevidste om, at de har et ansvar for, hvad og hvilke deltagere, de viser i realityprogrammet.

- Vi har et ansvar, og det lever vi bestemt også op til. Det er faktisk helt afgørende for os, siger han.

'Paradise'-babe dømt for vold: 'Jeg sparkede ham flere gange i skridtet'

Den konkrete sag om den 20-årige Olivia er også blevet grundigt bedømt af produktionen bag, og Kenneth Kristensen mener ikke, at hendes blakkede fortid er problematisk.

- I den konkrete sag er der tale om en ung pige, der for over tre år siden, da hun var 17 år, fik en betinget dom for vold. Vi er glade for Olivia, og synes hun virker afklaret og moden - også i forhold til sin fortid, siger han.

Til februar blænder TV3 op for den 12. sæson af det populære realityprogram, og der er lagt og til forelskelser, intriger og masser af fest og farver.

Paradise Hotel: Her er de nye deltagere

Det laver nogle af de tidligere deltagere i dag