Desperat far: Min kone har taget børnene

Ricos ekskone tog deres tre børn med på sommerferie i juli, men vendte ikke tilbage

- Det må ikke blive mudderkastning, mit fokus er på børnene, siger Rico Markussen. (Foto: DocEye/DR)
- Det må ikke blive mudderkastning, mit fokus er på børnene, siger Rico Markussen. (Foto: DocEye/DR)

To års indædt kamp om deres tre børn kulminerede i juli sidste år for Lisbeth og Rico Markussen.

Parret gik fra hinanden i 2013 og har lige siden forsøgt at finde en ordning for samvær med de tre børn, Kristian, Johanne og Sigurd.

Deres kamp bliver beskrevet i DR1-dokumentaren ’Børn under jorden’, som sendes i aften.

Far Rico fik i Statsforvaltningen tilkendt samvær to dage om ugen samt nogle timer i weekenderne, men efter noget tid stoppede Lisbeth med at udlevere børnene til ham.

God og direkte kommunikation om forventninger til hinanden og ikke mindst til graden af
nærvær i forholdet, er guld værd i et ægteskab, fastslår par-eksperten. Foto: Colourbox Tæt på Stort skilsmisse-tema: Sådan sikrer du dig

Efter syv måneder besluttede Fogedretten, at børnene skulle hentes med tvang, hvis ikke Lisbeth frivilligt udleverede dem til samvær.

Den dom ryster Lisbeth, og hun går i gang med at lægge en nøje udtænkt plan for, hvordan hun kan gå under jorden med Kristian, Johanne, og Sigurd, som i dag er mellem tre og seks år gamle.

- For at passe på mine unger sætter jeg alt på spidsen. Og det gør bare helt vildt ondt, siger hun i programmet.

 Hun afleverer dem til samvær en sidste gang hos deres far en dag i juli 2015, og dagen efter skal hun og de tre rollinger på bilferie. Det tror de i hvert fald. I virkeligheden begynder en meget længere rejse.

En mand er ved Retten i Helsingør blevet dømt for at søge skilsmisse på sin kones vegne ved at bruge hendes Nem-id. (Foto: Magnus Holm) Krimi Mand snød sig til skilsmisse: Brugte konens Nem-id til at søge

- Jeg er villig til at lægge mig fladt ned og dø for de børn, så jeg er villig til at gøre alt på denne her 'forlængede ferie' i forhold til at beskytte børnene, forklarer Lisbeth på tv.

Med bilen fyldt med solcreme og badetøj kører de mod syd, gennem Tyskland, til Serbien. Her er det planen, at de alle fire skal have nye, falske pas, inden de fortsætter flugten fra det danske system.

Et par uger senere hjemme i Rødding undrer Rico Markussen sig, da Lisbeth ikke dukker op med børnene til det aftalte samvær. Han ringer, sms'er og mailer, men ender med at køre forbi Lisbeths hus.

- Jeg kigger ind i et helt tomt hus. Da er jeg ikke i tvivl om, at hun var gået under jorden. Og da vælter hele læsset, det var simpelt hen så slemt, siger han til Ekstra Bladet.

Jennifer Garner og Ben Affleck har noget, der minder om den perfekte 'Hollywood-skilsmisse'. (Foto: All Over) Intl. kendte Stjerne roser ekskonen: Hun er en superhelt

Han er rystet over, at hans ekskone har gjort noget så ekstremt som at gå under jorden,

- Det mest uhyggelige, udover selvfølgelig at børnene er væk, er hvor godt planlagt, det hele er, og at der sidder nogen herhjemme og billiger, at man begår selvtægt. Det har jeg det svært med, siger Rico Markussen.

Historien om Rico, Lisbeth og deres børn fortælles i to dele i programmet 'Børn under jorden'.  Første del sendes i aften kl. 20.45 på DR1.

231 kommentarer
Vis kommentarer